home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Megnyílt a magyarkanizsai medence
Tóth Tibor
2018.07.04.
LXXIII. évf. 26. szám
Megnyílt a magyarkanizsai medence

A magyarkanizsai strandon több beruházásra került sor a közelmúltban, így a csend városába látogatók a nyár folyamán megfelelő körülmények között pihenhetnek, fürödhetnek, napozhatnak.

Nemrégiben a gyermekbarát, 27 fokos termálvizes medence is megnyitotta kapuit, a labdarúgó-világbajnokság történéseit pedig egy sátorban követhetik a sportág szerelmesei.

Magyarkanizsa önkormányzata és a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat már a tavasz folyamán több felújítást elvégzett, hogy a strandidény megnyitójára minden készen álljon. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a szezon kezdete alkalmából megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy befejezték a medence környékének rendbetételét, napágyakat, napernyőket állítottak fel, friss homokot hoztak a Tisza-partra, így a strandröplabda, a strandkézilabda és a homokfoci kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. Emellett a sátortábor és az autóskemping területén felújították a mellékhelyiségeket, a zuhanyzókat, egy kisebb konyhát rendeztek be, illetve stabilizálták az áramszolgáltatást.


A szerző felvételei

— Úgy képzeltük el, hogy a strandidény ne csak a medencét foglalja magában, hanem az első szálláshelyekkel bíró vendéglátóipari létesítményt és a sátortábort is. Azokra is gondoltunk, akik több napot szeretnének városunkban tölteni, hiszen a hotelszobákban megszállhatnak, a kempingben sátorozhatnak, ám azok is találnak maguknak szórakozási lehetőséget, akik például csak egy napra látogatnak le a Tisza-partra. A magyarkanizsai Tisza-part teljes körű szolgáltatást és rengeteg szép élményt ígér mindazoknak, akik úgy döntenek, hogy akár a hétköznapokat, akár a hétvégéket, sőt, akár egy hosszabb nyaralást szeretnének nálunk eltölteni — emelte ki a polgármester.

Az élményelemekben — csúszdákban, vízesésekben — bővelkedő medencét a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat üzemelteti. Pálfi Ervin, a cég igazgatója elmondta, hogy a víz minőségét rendszeresen ellenőrzik, hétfőnként leengedik a medencét, kitakarítják, fertőtlenítik és átmossák az egész felületét, majd újra feltöltik, hogy kedden már fogadhassa a fürdőzőket.

— Szeretnénk visszahozni a Tisza-parti medence egykori fényét, ennek érdekében évről évre bizonyos újításokat, fejlesztéseket végeznénk el. Nemcsak a medencét üzemeltetjük, hanem a strand környékét is, annak rendbetétele, tisztán tartása is a mi feladatunk. Több úszómestert képeztünk ki, ők a mentésen kívül szükség szerint elsősegélyt is tudnak nyújtani — hallottuk az igazgatótól.

Az első napon Beharović Ervin teljesített szolgálatot a medence területén. Az úszómester feladata, hogy odafigyeljen a fürdőzőkre, és figyelmeztesse azokat, akik nem rendeltetésszerűen használják a létesítményt.

— Nem szabad ugrálni a vízbe, mert a medence nem mély, így elég nagy a súlyos sérülés kockázata. Baj esetén azonnal reagálnunk kell, tehát ez a munka állandó készenléti állapotot igényel.

A nyitónapon megjelentek az első fürdőzők is, akik nagy örömmel vették birtokukba a medencét.

— A héten itt vannak az unokák Magyarországról, egy kicsit lejöttünk a medencére, hiszen végre kisütött a nap. Szeretnénk kihasználni a szép időt, az unokákat úszni tanítjuk a kellemes hőmérsékletű vízben. Magyarkanizsaiak vagyunk, nagyon szeretjük a Tiszát is, a folyóban is gyakran fürdünk — mondta Konc Klára, aki férjével és unokáival érkezett.

Magyarkanizsa helyi közösség a strandon egy sátrat állított fel, melyben figyelemmel kísérhetőek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság eseményei.

— A vb alkalmával szeretnénk egy pluszélményt nyújtani. Nemcsak Szerbia mérkőzéseit, hanem minden egyes találkozót kivetítünk egy nagyobb, 50 colos LED-televízión. Ezenkívül főzési lehetőségről is gondoskodunk vendégeink számára. A sátor egész nyáron a Tisza-parton marad, így a többi rendezvény során is használható lesz, gondolok itt a maratonra, a szépségversenyre, valamint a szeptember 8-án először megrendezendő vadászfesztiválra. Használatát illetően teljesen nyitottak vagyunk, várjuk az ötleteket, hiszen a sátor mindannyiunké. Szeretnénk naponta megtölteni élettel, ám ugyanez a Tisza-partra is érvényes, mely az idén teljesen más fényben ragyog — nyilatkozta Lackó Róbert, Magyarkanizsa helyi közösség tanácsának elnöke.

A magyarkanizsai medence hétfő kivételével mindennap 10 és 19 óra között várja a fürdőzőket. A belépőjegy hároméves korig ingyenes, a három és hat év közöttieknek 70, hétéves kortól pedig 150 dinárt kell fizetni a napi belépőért. A tíz főt magában foglaló csoportos jegyek 100 dinárba kerülnek. A medence befogadóképessége 250 fő. Egy kis kedvcsinálónak íme még néhány felvétel a magyarkanizsai medencéről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..