home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megnyílt a KITE Kft. új telephelye
2022.06.14.
LXXVII. évf. 23. szám
Megnyílt a KITE Kft. új telephelye

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke részt vett a KITE Kft. új telephelyének megnyitásán Csenejen. Az eseményen jelen volt Branislav Nedimović, Szerbia mezőgazdasági minisztere és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere — olvasható abban a közleményben, amelyet a tartományi képviselőház illetékes szakszolgálata juttatott el a tájékoztatási eszközöknek.

A magyarországi cégnek, mely a legkorszerűbb mezőgazdasági gépek eladásával és karbantartásával foglalkozik, ez már a harmadik kirendeltsége Szerbiában, az első itteni telephelye Topolyán épült fel a Prosperitati Alapítvány támogatásával, a második pedig a múlt héten kezdte meg működését Mitrovicán.

Branislav Nedimović köszönetet mondott a KITE Kft. képviselőinek, akikkel 2016-ban beszélgetett először a precíziós mezőgazdasági termelésről, most pedig elhozzák a legkorszerűbb technológiát Szerbiába, és ezzel fellendítik az itteni mezőgazdaságot. Szerbia és Magyarország kapcsolatairól szólva kijelentette, a kiváló politikai viszony az alapja a két ország együttműködésének.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, viszontagságokkal és kihívásokkal teli időszakban élünk, amikor a szilárd kapcsolatok, az együttműködés, a barátság és a stratégiai partnerség a szomszédos államok között nagy jelentőséggel bír. Arra is rámutatott, hogy a tavalyi évben a Magyarország és Szerbia közötti kereskedelem 42 százalékkal növekedett. A KITE Kft. tevékenységének kiterjesztése Szerbiában hozzájárul a mezőgazdasági együttműködés fellendítéséhez.

Pásztor István is arról beszélt, hogy ez a beruházás technológiai előrelépés a mezőgazdaságunkban, és azt mutatja, hogy az itteni agrárium felkészült a modernizációra, illetve ezeknek a gépezeteknek az alkalmazására. Nagyon fontosnak tartja, hogy képzési központ is nyílik, melyben új ismeretekhez juthatnak az érdeklődők.

A megnyitón a további tervekről a KITE Kft. jelen lévő vezetői számoltak be. A jelenlegi beruházás 1 milliárd forintból valósult meg, melyhez a magyar kormány 478 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Az új telephely létrehozását a magyarországi NERA program tette lehetővé.

A mezőgazdasági gépek eladása mellett a KITE Kft. a többi közt növényvédelmi szerek, valamint más termékek és pótalkatrészek forgalmazásával is foglalkozik.

Forrás: Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..