home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Megkezdődött az ünnepségsorozat
(T. T.)
2013.05.22.
LXVIII. évf. 21. szám
Megkezdődött az ünnepségsorozat

A péterrévei Jedinstvo (Egység) Labdarúgóklub gazdag eseménysorozattal ünnepli meg fennállásának 100. évfordulóját. A nyitórendezvényre szombaton került sor a falu központjában lévő parkban, ahol a pionír labdarúgótorna részvevőinek jelenlétében megkoszorúzták a klub alapítójának, a falu egykori orvosának, dr. Kiss Imrének a mellszobrát.

Dr. Kiss érdemeit Zsolnai János, a Jedinstvo Labdarúgóklub titkára méltatta, majd Dušan Dejanović, a Jedinstvo legsikeresebb generációjának tagja és Pecze Magdolna, a péterrévei helyi közösség titkára elhelyezte a megemlékezés koszorúját. Az ünneplők ezután a klubházba vonultak, és leleplezték Tóth János futball-labdát ábrázoló szobrát. A pionír labdarúgótornát négycsapatosra tervezték, ám a bácsföldvári Vojvodina lemondta a részvételt, ezért a programon kicsit módosítani kellett. Elsőként a házigazda és a Becse 2001-2002-es korosztályú csapata lépett pályára a festői környezetben lévő, kitűnően előkészített pályán. Az első félidőben főleg a kékmezes vendégek jeleskedtek, sorra dolgozták ki a jobbnál jobb lehetőségeket, és a hazai hálóőr bravúros védelme ellenére is öt gólt rámoltak be a kapujába. A második félidőben mintha kicserélték volna a péterrévei csapatot, átvette az irányítást, és Mučibabić, valamint Deák góljaival szépített az eredményen. A hajrában egy védelmi megingást követően még egy gólt lőtt a Becse, s ezzel kialakult a 6 : 2-es végeredmény. Ezután a Jedinstvo legkisebbjei két csoportra osztva küzdöttek meg egymással, majd a 14-15 évesek mérkőzésén a Jedinstvo a szenttamási Mladost Radost együttesét fogadta. Az izgalmas, szép mozdulatokban és váratlan fordulatokban bővelkedő mérkőzésen hazai siker született, s a lefújást követően a Jedinstvo 3 : 2-es győzelmet ünnepelhetett. A mérkőzés végén a klubtitkár, Zsolnai János és Rumáról érkezett író barátai könyveket ajándékoztak a gyerekeknek, akik fáradtan ugyan, de lelkesen lapozgattak bennük. Az ünnepségsorozat június közepén folytatódik, amikor a Jedinstvo és a belgrádi Partizan veteránjai mérkőznek majd meg, július 20-án Barátságtornát tartanak négy (Jedinstvo, Verbász, csúrogi Hajduk, moholi Bácska) pionír korosztályú csapat részvételével, egy nappal később pedig a házigazda és az ország legidősebb futballklubja, a szabadkai Bácska 1901 felnőttjei lépnek pályára. A jubileumi ünnepség október 8-án ér véget, amikor Péterréve felszabadulásának emléknapjára alkalmából a Jedinstvo és az adai AFK mérkőzik meg egymással.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..