home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megkezdődött az első Nyárhangoló Fesztivál
Szakáll Laura
2022.07.08.
LXXVII. évf. 27. szám
Megkezdődött az első Nyárhangoló Fesztivál

A négy napos eseménysorozatot a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató-, és Kulturális Központ szervezi Palicson. A rendezvény ideje alatt gazdag és változatos zenei programok várják az érdeklődőket, emellett közéleti kerekasztal-beszélgetésekre, irodalmi rendezvényekre, kézműves foglalkozásokra, kirakodóvásárra és sok más érdekességre számíthatnak azok, akik az idén jubiláló palicsi épületegyütteshez, a Víztoronyhoz, a Vigadóhoz, a Női fürdőhöz és a Zenepavilonhoz látogatnak.

A fesztivált hivatalosan Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg.

-A Nyárhangoló Fesztivál nem csak kulturális seregszemle, nem csak a vajdasági gyermek és felnőtt együtteseknek a bemutatkozási lehetősége, hanem gazdag programjával ide vonzza a családokat, a gyerekeket és az idősebbeket egyaránt. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azért is támogatta ezt a rendezvényt, mert az elmúlt években számunkra a legfontosabb az volt, hogy a közösségeket erősítsük meg, illetve a magyar közösségeket tegyük alkalmassá arra, hogy hálózatba szerveződjenek, és minden kihívásra megfelelő módon tudjanak válaszolni.

Ez a hét nemzetpolitikai táborok ideje is egyben. A Felvidéken, Martoson nyitottuk meg a nemzetpolitikai tábort, majd a Szabadegyetemet Pásztor István elnök úrral Kishegyesen, a Kátai tanyán. A Kárpát-medencében szinte mindenütt sor kerül hasonló rendezvényekre és fesztiválokra. Ez a palicsi is azt szolgálja, hogy az itt, illetve a tágabb földrajzi régióban élő embereket tudjuk megszólítani, és várjuk ide a rendezvényekre. Bízom abban, hogy nem csak egyszeri alkalom lesz a Nyárhangoló Fesztivál, hanem a továbbiakban is évről évre megrendezik – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

–Mi máris boldogok vagyunk, hogy idáig eljutottunk. Jó hangulatú négy nap elé nézünk. Itt lehet barátságokat kötni, jól érezni magukat, enni, inni, ez a mi reményünk. Nekünk minden program egyformán kedves, de mindenki tudja, mi volt az a koncert, amelyet már a Facebookon is kértek tőlünk. Kétségtelen, hogy az lesz a leglátogatottabb. Az emberek nyitottak, eljönnek, és ha nem ismernek egy zenekart, meghallgatják, mi pedig máris elértük a célunkat, hogy nem valaminek az ismétlése, hanem valami felfedezés is lesz ez a fesztivál – emelte ki Lovas Ildikó, a VM4K koordinátora.

A rendezvény ideje alatt különböző tematikájú közéleti kerekasztal-beszélgetésekre is sor kerül. A nyitónapon a színházé volt a főszerep. Elsőként a költői színház lehetőségeiről, valamint a polgári színjátszás örökségéről hallhattak a résztvevők. Este pedig a népszerű magyarországi együttes, a Halott Pénz koncertezett a nagyparkban.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..