home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megkezdődött az MNT felvételi felkészítő programja
(Tha)
2022.02.19.
LXXVII. évf. 7. szám
Megkezdődött az MNT felvételi felkészítő programja

A Magyar Nemzeti Tanács idén is megszervezi egyetemi felvételi felkészítő programját azoknak a leendő magyar anyanyelvű egyetemi hallgatóknak, akik szerbiai egyetemeken vagy főiskolákon kezdik majd meg a tanulmányaikat. Ez a képzés az MNT komplex ösztöndíjprogramjának a részeként működik 2011 óta.

A felvételi felkészítő órák a virtuális térben indultak, de a következő hetekben jelenléti órákat is terveznek és felkészítő tábort is tartanának. Az oktatást 2022. február 19-e és június 30-a között, kéthetente szombaton, kétszer másfél óra időtartamban, három időpontban rendezik meg.

Az esemény központi, online megnyitójára ma délelőtt került sor. A virtuális térben jelenlevő 123 eddig bejelentkezett diákot és 15 felkészítőtanárt De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja köszöntötte és kívánt nekik eredményes munkát.

A felvételi felkészítő programot 14 tantárgyból kínálta fel az MNT – magyar nyelv és irodalom, német nyelv, angol nyelv, szerb nyelv, szociológia, pszichológia, történelem, földrajz, biológia, matematika, fizika, kémia, közgazdaságtan, számitástechnika és informatika –, a jelentkezők 2-2 tantárgyat választhattak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..