home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Megkezdődött a szerb nyelvi tábor Újvidéken
Tóth Lívia
2022.07.19.
LXXVII. évf. 28. szám
Megkezdődött a szerb nyelvi tábor Újvidéken

A Magyar Nemzeti Tanács 2012 óta szervezi meg a három hétig tartó szerb nyelvi felzárkóztató képzést azoknak a magyar fiataloknak, akik szeptemberben lesznek negyedikesek valamelyik vajdasági középiskolában.

A kurzus a diákok számára a szintfelmérő teszt megírásával kezdődött, majd a két hétig tartó tantermi foglalkozással folytatódott július 5-e és 16-a között Szabadkán, Topolyán, Zentán, Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén és Temerinben. A hét helyszínen nyolc csoportban dolgoztak velük a tanárok, hiszen a felmérő alapján kezdő és haladó csoportokba sorolták őket.

A szerb nyelvi felzárkóztató utolsó szakasza, az egyhetes intenzív nyelvtanfolyam és helyzetgyakorlat július 18-a és 22-e között zajlik Újvidéken, az Európa Kollégiumban.

A tábor megnyitóján Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntötte a diákokat. Elmondta, az idén is nagy volt az érdeklődés a felkínált lehetőség iránt, hiszen összesen 87 középiskolás jelentkezett. Hangsúlyozta, céljuk a tanulók motiválása arra, hogy szerbül beszéljenek, hogy a bennük lévő passzív nyelvtudás a felszínre kerüljön, és nyelvtudásukat még jobbá tegyék.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a fiatalok megismerjék Újvidéket és az Európa Kollégiumot, illetve tudatosuljon bennük, mi várja őket, ha az itthon tanulás mellett döntenek.

A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett szerb nyelvi tábor, mely a felsőoktatási ösztöndíjprogram szerves része, Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.


Fotók forrása: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..