home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megkezdődött a szerb nyelvi felzárkóztató képzés az egyetemistáknak
(Tha)
2022.09.06.
LXXVII. évf. 35. szám
Megkezdődött a szerb nyelvi felzárkóztató képzés az egyetemistáknak

Szeptember 5-én kezdődött a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjának szerves részét alkotó intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés egyetemi hallgatók részére. A kezdeményezés célja, hogy a szerbiai felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert egyetemisták szerbnyelv-tudását fejlesszék. A kéthetes, 80 tanórából álló képzésen, melynek az újvidéki Európa Kollégium ad otthont, 31 fiatal vesz részt. 

— Segíteni és bátorítani szeretnénk a fiatalokat, hogy nagyobb önbizalommal kezdhessék el az egyetemi, illetve főiskolai tanulmányaikat. Lehetőségük nyílik arra, hogy a meglévő szerbtudásukat jobbá tegyék, fejlesszék a kommunikációjukat és a szókincsüket, valamint megismerjék a legnagyobb vajdasági egyetemi várost is — mondta Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Az órákat több éve Mirjana Ivanković, a temerini Kókai Imre Általános Iskola szerbtanárnője tartja.

Az MNT 2011 óta szervezi meg a szerb nyelvi felzárkóztató képzéseket, melyek Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a niši Business Academyvel együttműködésben valósulnak meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..