home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Megkezdődött a stadion felújítása
(vas)
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
Megkezdődött a stadion felújítása

A szabadkai Stadion Közvállalat az elmúlt másfél hónapban több felújítási munkálatot is elvégzett a Közkórházhoz közeli városi stadionon. Az igen rossz állapotban lévő komplexum legnagyobb pályáján már szombaton tarthattak mérkőzést.

Vjekoslav Ostrogonac, a város sporttal és ifjúsággal megbízott tanácsosa sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város másfél hónapja vette át a közvállalat vezetését, és a kórház melletti pályát rövid idő alatt sikerült megfelelő állapotba hoznia. A felújításban részt vettek a vállalat munkásai, a szabadkai Vízművek és a köztisztasági közvállalat, valamint a körzeti börtönben büntetésüket töltő személyek is. A Spartacus Labdarúgóklub tanácsaival és saját gépeivel segítette a munkálatokat.

— Az önkormányzat az idén négymillió dinárt fordított a sportlétesítmény renoválására. Ebből kétmilliót a Stadion Közvállalat önerőből teremtett elő.

Az összegből még az idén kialakítjuk az öntözőrendszert, a fűnyíráshoz szükséges gépeket is megvesszük, és a tető is megújul — mondta a tanácsos.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat megbízott igazgatója azt nyilatkozta, hogy semmilyen szerszámuk nem volt, ezért lapátot, ásót, seprűt is be kellett szerezniük, a pálya egy részét pedig újra kellett gyepesíteniük, új kapukat vásároltak, rendbe tették az öltözőket, hamarosan pedig térfigyelőrendszert szerelnek be. Emellett telefon- és internet-hozzáférésről is gondoskodnak, hogy a sportközvetítések ne ütközzenek műszaki akadályokba. További fontos feladat a reflektorok beszerzése, amire a város 14 millió dinárt különít el. Az év végéig fel is lesznek szerelve. A Városi Stadion tervei között szerepel, hogy a női labdarúgók is jobb körülmények között edzhessenek, illetve a jövőben az atletizálóknak is megfelelő körülményeket szeretnének teremteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..