home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Megkezdődött a sivatagi száguldás
Tóth Tibor
2013.01.09.
LXVIII. évf. 2. szám
Megkezdődött a sivatagi száguldás

Ma reggel a perui Arequipa és Arica közötti 5. szakasznak vágtak neki a versenyzők a 35. Dakar-ralin. Az indulók közt van a KTM 450-nel rajtoló, 109-es számot viselő szabadkai motoros, Saghmeister Gábor is. A Dakaron hatodik alkalommal rajtoló szabadkai motoros főszponzora az indulás előtt az Euro Petrol belgrádi szállodájában sajtótájékoztatót tartott.

A tájékoztatón jelen volt Đorđe Đenić, aki a verseny idején az éjjeli műsorokat vezeti, Predrag Milinković, a Szerbiai RTV sportriportere, Marko Kopunović, aki a mindenes szerepét tölti be a világ legnagyobb terepraliversenyén, valamint a Vajdasági RTV sportriportere, Zakinszky Márk, aki a vajdasági magyar sportújságírók közül elsőként vehetett részt a versenyen. A tavalyi megméretéskor az ötödik szakaszon sajnos fel kellett adnia versenyzőnknek: ő húzta volna még a gázt, a motor azonban sehogyan sem akart továbbmenni.— Tavaly a szponzoraim azt kérték tőlem, hogy javítsak előző évi helyezésemen. Én húztam is a gázt, de a masina nem bírta. Az idén azt kérték, hogy mindenképpen érjek célba. Erre törekszem majd, és remélem, hogy végigmegyek a Dakaron. Szeretnék bekerülni a legjobb ötven közé — jelentette ki Gábor.

Lapzártánkig még csak az első két szakasz eredményei ismeretesek. A Lima és Pisco közötti első, 263 km-es távon — melyből 13 km volt a gyorsasági, azaz a mért szakasz — a 105. helyen ért célba a szabadkai motoros, a Pisco és Pisco közötti második, 327 km hosszúságú — 242 km gyorsasági — szakaszon pedig a 81. helyet szerezte meg. Ezzel összesítettben Saghmeister a 87. helyen áll, 59 perc 28 másodperccel lemaradva a vezető spanyol Barreda mögött.
Az idei, 14 szakaszból álló Dakaron az autósokon, a teherautósokon és a quadosokon kívül 183 motoros vágott neki a több mint 8000 kilométeres távnak.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..