home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megkezdődött a nyílászárók cseréje
Tóth Lívia
2015.07.16.
LXX. évf. 28. szám
Megkezdődött a nyílászárók cseréje

Megújul a Zentai Gimnázium, mely jövőre ünnepli fennállásának 140. évfordulóját — Új nyílászárókat kap a Zentai Gimnázium épülete, melyben három középiskola működik. Az ablakok és az ajtók cseréje nemrég kezdődött meg.

A munkálatokat az újságírók kíséretében megtekintette Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Ceglédi Rudolf elmondta, ez a tevékenység is annak a programnak a része, amelynek célja az energiahatékonyság növelése a községbeli intézményekben. A három középiskola fűtésszámlája havi egymillió dinár volt. A nyolcvankét ablak és a két bejárati ajtó cseréjével ezt az összeget szeretnék csökkenteni. A beruházás értéke 3,2 millió dinár, melyet teljes egészében az önkormányzat fedez.

Újházi Éva, a gimnázium igazgatója elmondta, a tavalyi év végén átfestették a földszinti folyosót, a nyári szünidőben pedig az első és a második emeleti folyosó kap friss színt. A lehetőségeikhez mérten folyamatosan meszelik a tantermeket, és vásárolnak új iskolapadokat is. Jelentős befektetésnek számít a kémiaterem teljes korszerűsítése, melyet donációból és tartományi támogatásból valósítanak meg. Mivel a Zentai Gimnázium jövőre ünnepli fennállásának 140. évfordulóját, erre a jeles jubileumra szeretnék felújítani az épület homlokzatát.

A következő tanévben az eddigi négy helyett öt első osztály megnyitását tervezik, de sajnos a szerb nyelvű társadalmi tagozatra csak két tanuló jelentkezett, az általános tagozatra pedig 27-en iratkoztak, ami viszont jóval több, mint a korábbi évek átlaga. A magyar tannyelvű általános gimnáziumi osztálynak 30, a társadalmi-nyelvinek pedig 25 tanulója lesz. Újdonságnak számít a természettudományi tagozat, hiszen ilyet legutóbb 1975-ben nyitottak a Zentai Gimnáziumban. Ezt a szakot 12 diák választotta.

Az elhangzottakhoz Kormányos Katona Gyöngyi hozzátette, hogy az Egészségügyi Középiskola még mindig nagyon népszerű a fiatalok körében, az osztályok létszáma szerb és magyar nyelven egyaránt megtelt, a Közgazdasági-kereskedelmi Középiskolában viszont a kereskedői szak iránt a vártnál kisebb az érdeklődés.



HERÉDI Krisztián felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..