Megkezdődött a nyílászárók cseréje

Megkezdődött a nyílászárók cseréje

Megújul a Zentai Gimnázium, mely jövőre ünnepli fennállásának 140. évfordulóját — Új nyílászárókat kap a Zentai Gimnázium épülete, melyben három középiskola működik. Az ablakok és az ajtók cseréje nemrég kezdődött meg.

A munkálatokat az újságírók kíséretében megtekintette Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Ceglédi Rudolf elmondta, ez a tevékenység is annak a programnak a része, amelynek célja az energiahatékonyság növelése a községbeli intézményekben. A három középiskola fűtésszámlája havi egymillió dinár volt. A nyolcvankét ablak és a két bejárati ajtó cseréjével ezt az összeget szeretnék csökkenteni. A beruházás értéke 3,2 millió dinár, melyet teljes egészében az önkormányzat fedez.

Újházi Éva, a gimnázium igazgatója elmondta, a tavalyi év végén átfestették a földszinti folyosót, a nyári szünidőben pedig az első és a második emeleti folyosó kap friss színt. A lehetőségeikhez mérten folyamatosan meszelik a tantermeket, és vásárolnak új iskolapadokat is. Jelentős befektetésnek számít a kémiaterem teljes korszerűsítése, melyet donációból és tartományi támogatásból valósítanak meg. Mivel a Zentai Gimnázium jövőre ünnepli fennállásának 140. évfordulóját, erre a jeles jubileumra szeretnék felújítani az épület homlokzatát.

A következő tanévben az eddigi négy helyett öt első osztály megnyitását tervezik, de sajnos a szerb nyelvű társadalmi tagozatra csak két tanuló jelentkezett, az általános tagozatra pedig 27-en iratkoztak, ami viszont jóval több, mint a korábbi évek átlaga. A magyar tannyelvű általános gimnáziumi osztálynak 30, a társadalmi-nyelvinek pedig 25 tanulója lesz. Újdonságnak számít a természettudományi tagozat, hiszen ilyet legutóbb 1975-ben nyitottak a Zentai Gimnáziumban. Ezt a szakot 12 diák választotta.

Az elhangzottakhoz Kormányos Katona Gyöngyi hozzátette, hogy az Egészségügyi Középiskola még mindig nagyon népszerű a fiatalok körében, az osztályok létszáma szerb és magyar nyelven egyaránt megtelt, a Közgazdasági-kereskedelmi Középiskolában viszont a kereskedői szak iránt a vártnál kisebb az érdeklődés.HERÉDI Krisztián felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink