home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megkezdődött a felújítás
(Tha)
2008.04.02.
LXIII. évf. 14. szám
Megkezdődött a felújítás

A munkálatok jelképes megkezdéseHúsvéthétfőn jelképesen megkezdődött a százéves tiszaszentmiklósi Szent József-templom felújítása. A tatarozásra tizenkétmillió dinárt nyertek el a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán. Az alkalmi ünnepségen részt vett Kern Imre, az alap igazgatóhelyettes...

A munkálatok jelképes megkezdése

Húsvéthétfőn jelképesen megkezdődött a százéves tiszaszentmiklósi Szent József-templom felújítása. A tatarozásra tizenkétmillió dinárt nyertek el a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán. Az alkalmi ünnepségen részt vett Kern Imre, az alap igazgatóhelyettese, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Varga László és Pásztor Bálint parlamenti képviselők.
Pásztor István hangsúlyozta: ez a közösség, az alig 300 ezer lelket számláló vajdasági magyarság meg tud újulni, talpra kíván állni, hiszen vannak ötletei és elképzelései. A vajdasági magyar politikusok feladata, hogy ezt a folyamatot segítse és eredményessé tegye.
Kern Imre örömmel nyugtázta: az idők változásával több évtizede tartó adósságot kezdhetnek el törleszteni. Az állam ugyanis sokáig nem adott pénzt a vallási objektumok karbantartására, de még a lehetőséget is elvette ezektől a közösségektől, hogy gazdálkodjanak és javakat teremtsenek.
A hálaadó szentmisét Pósa Gyula plébános úr, tiszteletbeli esperes mutatta be. Egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a beruházás sikerességéhez, valamint megáldotta a munkálatokat. Ranko Kovačević újvidéki kivitelező, akinek a vállalatát a Nagyberuházási Alap választotta ki a közbeszerzési pályázat alapján, megköszönte a bizalmat, és biztosította a jelenlévőket, a részfeladatok elvégzésében számít a helybeli vállalkozókra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..