home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Megkezdődött a drámaíró verseny az Újvidéki Színházban
2024.09.20.
LXXIX. évf. 38. szám
Megkezdődött a drámaíró verseny az Újvidéki Színházban

A magyar dráma napján az Újvidéki Színház 22. alkalommal szervezi meg az egyik emblematikus eseményét, a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt. Mint ismeretes, ezen a rendezvényen, az első napon három szerző meghatározott címmel mindössze néhány óra alatt ír meg egy-egy drámát. Ezeket a szövegeket az Újvidéki Színház, a szabadkai Népszínház, a Kosztolányi Dezső Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei egyesült erővel állítják színpadra három rendezővel – mindössze huszonnégy óra alatt.

Ma, szeptember 20-án, a hagyományoknak megfelelően, 9 órakor húzták ki kalapból a dráma címét a Magyar Szóban megjelent írások címei közül. Ennek eredményeként Szüreti napok a gyenge szüret után címre ír drámát a három vajdasági író: L. Móger Tímea, Antalovics Péter és Kormányos Ákos.

A három rendező, Antal Attila, Lénárd Róbert és Puskás Zoltán ma 19 órakor tudja meg, kinek a drámáját viszi színre szombaton, szeptember 21-én, négy társulat művészeivel és az Újvidéki Művészeti Akadémia diákjaival. Az előadások kezdete 19 óra.

A zsűritagok: Mezei Kinga, Góli Kornélia és Oláh Tamás.

Emellett szombat este derül majd ki az is, hogy az Újvidéki Színház előző évadában kik voltak a legjobb színművészek, valamint kihirdetik a Pataki Gyűrű-díj jelöltjeit is.

Szeretettel várnak mindenkit!

Forrás: Újvidéki Színház, Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..