home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Megkezdődnek a munkálatok Palicson
Bíró Tímea
2019.08.03.
LXXIV. évf. 31. szám
Megkezdődnek a munkálatok Palicson

Szerda este egy lakossági fórum keretében ismertették a palicsi lakosokkal a szennyvízhálózat bővítésével kapcsolatos tudnivalókat. A munkálatok a hónap második felében kezdődnek meg, és várhatóan nyolc hónapot vesznek igénybe.

A fórumon jelen volt Dobó Márta, Palics helyi közösségi tanácsának elnöke, Bognár Tibor, a helyi közösség titkára, Sugár György, a szabadkai Vízművek és Kommunális Közvállalat igazgatója, valamint Sánta Csaba, a közvállalat beruházási és fejlesztési részlegének igazgatója.


A Hegedűs József utca (Roncsák Alexander felvételei)

Dobó Márta lapunknak elmondta, hogy 2017-ben lett véglegesen aláírva a szerződés a támogatásról, melyet Németország kormánya a KfW Bank közvetítésével bocsátott Szabadka rendelkezésére.

— 2017-ben több mint 700 polgár szándéknyilatkozatot írt alá, hogy szeretne rákapcsolódni a majdani, kibővítésre kerülő szennyvízhálózatra. 2018 az előkészületek éve volt. A német állam feltételként megszabta, hogy egy szakértői csoport koordinálja a pályázatok kiírását, illetve határozza meg a prioritásokat. A projektum csaknem 2 millió eurót lát elő arra, hogy a palicsi szennyvízhálózatot bővítsék, illetve hogy a nyomóvezetéket is kiépítsék. Ha ez megtörténik, akkor a palicsiak szennyvize nem a Ludasi-tóba, hanem a szabadkai Vízművek szennyvíztisztítójába jutna. A cél az lenne, hogy ne szennyezzük tovább a tavainkat, ezért a projektum neve is az, hogy A Palicsi- és a Ludasi-tó biodiverzitásának növelése. Nemrég jutottunk abba a szakaszba, hogy a szabadkai Vízművek a kivitelezővel, vagyis az újvidéki Graditelj vállalattal megkötötte a szerződést — nyilatkozta Dobó Márta.


A Spliti fasor

15 kilométeren folynak majd a csatornázási munkálatok, melyek során a Szegedi út és a település Palicsi-tó mellett fekvő részén — például a Tó utcában, a Hegedűs József utcában, a Spliti fasoron — végzik el a szennyvízhálózat kiépítését.

A szabadkai Vízművek és Palics Helyi Közössége lehetőséget nyújt arra, hogy azok a polgárok, akik nem tudnak beutazni a városba, Palicson is átadhassák kérelmüket.


A Tó utca


Szeretlek, Palics...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..