home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Megkezdődnek a munkálatok
(T. T.)
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
Megkezdődnek a munkálatok

Blau Péter, az Építési Igazgatóság vezetője és Dejan Sljepčević, a kivitelező újvidéki Gat Kft. igazgatója a csantavéri helyi közösség dísztermében szerződést írt alá, melynek értelmében a hét folyamán megkezdődhet a csantavéri színház felújítása.

A munkálatok — melyek magukban foglalják a homlokzat tatarozását, a tetőszerkezet felújítását, a nyílászárók cseréjét, a nézőtér és a színpad teljes felújítását, a padló és a székek cseréjét, a vizesblokk kiépítését, az épület környékének rendezését — értéke 20,4 millió dinár. A szerződés értelmében a kivitelezőnek 29 munkanap áll rendelkezésére a munkálatok befejezésére. A szabadkai képviselő-testület 2014 végén hagyta jóvá a pénzeszközöket a csantavéri színház felújítására, ám a közbeszerzés elhúzódása miatt a szerződés aláírására pontosan egy hete kerülhetett sor.

Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy egy régi terv indult el a megvalósítás útján.

— Az az épület, amelynek a felújításáról ma szerződést írtak alá, ennek a falunak évtizedekre visszamenőleg megkerülhetetlenül fontos eleme volt. Itt olyan kulturális tartalom bontakozott ki az elmúlt évtizedekben, amely kötelez bennünket, hogy újra olyan körülményeket teremtsünk, amelyek a falu javára lesznek, e közösség épülését segítik. Az egyik adósságot törlesztettük. Az elképzelések szerint a felújított épületben kellett volna megrendezni a Durindót és a Gyöngyösbokrétát, ez azonban a közbeszerzés elhúzódása meghiúsult. A kivitelező egy nagyon erős cég, nagyon nehéz helyzetben vette át az Európa Kollégium építését, és több szempontból is bizonyította, hogy egy kiváló minőségű munkát végző vállalat. A helyi közösségi választásokkal kapcsolatban elmondanám, hogy a listánkon elkötelezett emberek szerepelnek. Olyanok, akik ennek a falunak, ennek a közösségnek az elkötelezettjei. Arra kérném a szavazókat, hogy július 19-én éljenek a szavazati jogukkal, és szavazzanak a VMSZ listájára, mert olyan embereket hoznak majd helyzetbe, akik eddig is bizonyították, hogy a falu és a közösség érdekében cselekszenek — mondta Pásztor.

Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke kiemelte, hogy Csantavéren, ahol nagyszámú magyar él, tizenkét éve nem a VMSZ vezeti a települést.

— Bízunk benne, hogy a helyi közösségi választások után az itt felsorakozott csapat kézbe veszi a falu irányítását, és jó gazda módjára vezeti majd a települést. A színházzal egy olyan közösségi otthont kapnak a polgárok, amelyben mindenki — a gyerekek, a felnőttek és a nyugdíjasok is — otthonra talál. A felújított épület közös otthona lesz a falunak — emelte ki Bunford.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..