home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Megkezdik a palicsi üdülőtelep rendezését
Kartali Róbert
2022.12.16.
LXXVII. évf. 50. szám
Megkezdik a palicsi üdülőtelep rendezését

Az Idegenforgalmi és Ifjúsági Minisztérium 470 millió dináros támogatásának köszönhetően a jövő év május 31-éig befejeződhetnek az Aquapark építési munkálatai — ismertette Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, megkezdődik a palicsi üdülőtelep rendezése az aktuális részleges tereprendezési terv alapján, melyet még 2010-ben fogadott el a Szabadkai Városi Képviselő-testület.

A Palicsi-tó partjától mindössze 50 méterre található üdülőtelepen lévő parcellák mindegyike állami tulajdonban van, és a területen lévő 380 épület többsége illegálisan épült. Számos objektum elhagyatott, romos állapotban van, és mielőbb le kellene őket bontani.

Az üdülőtelepen tarthatatlan a helyzet — emelte ki Pásztor István a Dencs Valériával, a Palics Park Kft. igazgatójával megtartott sajtótájékoztatón, ahol elhangzott, a 36,5 millió dináros tartományi támogatásnak köszönhetően megkezdődik az a kétéves folyamat, amely idő alatt rendezni fogják a területet.

Palics fejlesztése nemcsak azt jelenti, hogy új tartalmakat, épületeket, beruházásokat kell megvalósítani, hanem a már meglévő objektumokat olyan állapotban kell tartani, hogy az összképet, a benyomást ne rontsák — mondta Pásztor István. Hangsúlyozta, ha jövőre 30 százalékkal növekszik a Palicsra látogatók száma, mint ahogyan az az idén megtörtént, akkor nemcsak új tartalmakat kell létrehozni, hanem a meglévő környezetet is olyanná kell tenni, hogy az méltó legyen Szerbia egyik legjelentősebb idegenforgalmi célpontjához.

— Nem az a szándék, hogy bárkinek is kárt okozzunk, vagy megnehezítsük a mindennapjait. A szándék az, hogy rendet tegyünk, megoldjuk a megoldható gondokat. Az elkövetkező napokban a Park Palics közvállalat meg fogja keresni az összes tulajdonost egy levéllel, amelyikben felhívja a figyelmét arra, hogy ez a folyamat elindul. Lesz egy állandóan élő telefonszám, ahol az érintett polgárok jelentkezni tudnak segítségért. Szeretnénk, hogy az üdülőtelep végre elnyerje azt a küllemét, amit régóta várunk, hogy kialakuljanak olyan telkek, ingatlanok, amik azt tennék lehetővé, hogy a valamikor régen működő vendéglátóipari egységek helyett más, hasonló tartalmakat nyújtó egységek létre tudjanak jönni.

A Park Palics már előzőleg is készült erre a folyamatra, összegyűjtötték a rendelkezésre álló adatokat, a telefonszámokat, beazonosították a parcellákat és a rajtuk lévő épületeket — fogalmazott Dencs Valéria. Hangsúlyozta, a munkában az önkormányzat minden érintett titkárságának és illetékes szervének a segítségére számítanak. Továbbá arról is beszélt, hogy 51 illegálisan épült objektum már bontásra van ítélve. Ezek a romok gazdátlanok, és sehol sem találhatóak a tulajdonjogi adatok, sem kataszterben, sem máshol. Ezek az düledező épületek veszélyesek, mielőbb le kell őket bontani.

A sajtótájékoztatón elhangzott, csak a romos, gazdátlan épületek lesznek lebontva, azok nem, ahol életvitelszerűen laknak, és amelyek legalizálva vannak. Egyébként mintegy száz épület jó állapotban van, ezeket legalizálni kell.

Az érintett polgárok minden kérdésükre választ kaphatnak a 024/602-780-as telefonszámon vagy a zsolt.keiper@park-palic.rs e-mail-címen. 

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..