home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Megkapta az oltást Ferenc pápa
2021.01.15.
LXXVI. évf. 2. szám
Megkapta az oltást Ferenc pápa

A katolikus egyházfő megkapta a koronavírus elleni védőoltást a vatikáni oltási kampány első napján.

A Vatikán a sajtót arról tájékoztatta, hogy a pápai államban is hozzáláttak az ottani mintegy 800 lakónak, illetve a körülbelül háromezer alkalmazottnak és családtagjainak a beoltásához. A vatikáni sajtóiroda igazgatója közölte, hogy a vakcinát beadják a jelenlegi katolikus egyházfőnek és a korábban a pápai trónról lemondott XVI. Benedek emeritus pápának is.


 

A pápa egy vasárnapi interjújában már jelezte, hogy be kívánja oltatni magát. Elmondta, hogy az embereknek bízniuk kell az orvosokban, nem szabad elutasítaniuk az oltást, mert ezen múlik a saját életük és a többi emberé is. Nem értem, hogy egyesek miért nevezik veszélyesnek a vakcinát, nem tudom mivel magyarázni ezt az öngyilkos, tagadó magatartást – mondta az egyházfő, aki szerint etikai döntésről van szó.

A 84 esztendős Ferenc pápa tüdejének egy darabját még fiatal korában szülőhazájában, Argentínában eltávolították, ezért az átlagosnál nagyobb mértékben van kitéve a megbetegedésnek. A Vatikánban eddig kevesebb mint harminc koronavírusos fertőzéses esetet jegyeztek fel.

(Forrás: B92, MTI, 24.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..