home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megjelentek a vajdasági magyar terület- és gazdaságfejlesztési program pályázatai
2016.02.08.
LXXI. évf. 5. szám

Elindult Vajdaságban a magyar állam 50 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programja, melyet a Vajdasági Magyar Szövetség vezetésével készítettek el — vasárnap jelentek meg a pályázati kiírások. A Prosperitati Alapítvány közzétette a pályázatait fiatal vajdasági vállalkozók, mikro- és kisvállalkozások, fiatal mezőgazdasági termelők számára, valamint falusi házak vásárlására.

Az összesen tízféle pályázatra jelentkezhetnek vajdasági egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalkozások, mezőgazdasági termelők, valamint vajdasági fiatal házaspárok és házastársi életközösségben élő fiatalok. Az első körben a következő kategóriákban lehet pályázni: falusi házak vásárlása, eszközbeszerzés, szabványok bevezetése és működtetése, turisztikai fejlesztések, fóliasátras növénytermesztéshez szükséges felszerelés beszerzése, tenyészállatok és méhek vásárlása, jégvédelmi hálók beszerzése, mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök beszerzése, mezőgazdasági kultúrák öntözése és öntözőrendszerekbe való beruházás, többéves ültetvények telepítése.

A pályázatok beadásának határideje március 31-e.

A Prosperitati Alapítvány egyébként egy vajdasági magyar regionális és közösségfejlesztési alapítványként önkéntes, nem kormányzati és nonprofit, mely meghatározatlan időre alakult közhasznú célok jótékony elvégzésére. Az alapítvány egyik fő célja a vajdasági magyar közösségek gazdasági és térségfejlesztési stratégiájának életre hívása.

Az alapötlet a Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégia (Wekerle-terv) volt, mely céljai elérése érdekében a szomszéd országokkal való partneri viszony kiépítésére, a kapcsolatnak a kölcsönös előnyök alapján való elmélyítésére, valamint a közösen támogatható és megvalósítható gazdaságfejlesztési programok definiálására törekszik. Mivel a megfogalmazott fejlesztési elképzelések megvalósítása során jelentős magyarországi fejlesztési forrásokra lehet majd számítani, a terv a határon átívelő regionális fejlesztési célok eléréséhez is hozzájárulhat. A terv kiemelt célja a tudásalapú gazdasági ágazatokat (elektro- és elektronikai, jármű- és gépipari) képviselő cégek és azok erős hálózatának megteremtése, ily módon is elősegítve a külföldi működő tőkének a térségbe való beáramlását, ezenfelül pedig a környezetszennyezést csökkentő, a szén-dioxid-kibocsátást visszafogó energiatermelést és energiatakarékos fogyasztást.


Az alapítványnak a következő településeken vannak irodái:

Magyarkanizsa
Cím: Fő utca 2.
Telefonszám: 024/223-544
E-mail-cím: magyarkanizsa@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Nagykikinda
 
Nagybecskerek
Cím: I. Aleksandar Karađorđe király utca 28/8.
Telefonszám: 023/604-134
E-mail-cím: nagybecskerek@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Nagybecskerek, Magyarcsernye, Begaszentgyörgy, Titel, Szécsány, Ópáva, Antalfalva, Alibunár, Zichyfalva, Versec, Fehértemplom, Kevevára, Pancsova
 
Óbecse
Cím: Zöldfás utca 21.
Telefonszám: 021/38-42-678
E-mail-cím: obecse@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Óbecse, Szenttamás, Törökbecse
 
Szabadka
Cím: Ptujska 1.
Telefonszám: 065/5-148-036
E-mail-cím: szabadka@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Szabadka
 
Temerin
Cím: Kossuth Lajos utca 11.
Telefonszám: 021/38-42-667
E-mail-cím: temerin@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Temerin, Belcsény, Bácspetrőc, Zsablya, Sid, Ürög, Ruma, Ópazova, Inđija, Pecsince, Szávaszentdemeter, Újvidék
Topolya
Cím: Tito marsall utca 35.
Telefonszám: 024/223-555
E-mail-cím: topolya@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Topolya, Kishegyes, Kúla, Verbász
 
Zenta
Cím: Posta utca 11.
Telefonszám: 024/223-997
E-mail-cím: zenta@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Zenta, Csóka, Ada
 
Zombor
Cím: Batinai utca 1.
Telefonszám: 063/831-69-23
E-mail-cím: zombor@prosperitati.rs
Ügyfélfogadás: hétfő—péntek, 9—15 óra
Ide tartozó önkormányzatok: Zombor, Apatin, Hódság, Bács, Palánka
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..