Meghosszabbították a téli szünidőt a vajdasági diákok számára

Meghosszabbították a téli szünidőt a vajdasági diákok számára

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság közleménye

A 2017/2018-as tanévre vonatkozó iskolai naptár módosítása — meghosszabbították a téli szünidőt a vajdasági diákok számára

Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi — nemzeti közösségi titkár módosította a 2017/2018-as tanévre vonatkozó iskolai naptárt. A változást követően a tartományi általános- és középiskolákban a második félév a tervezettnél öt nappal később, vagyis 2018. január 15-én kezdődik.

A titkár elmondása szerint, több okból ered az iskolai naptár módosítása. Célja elsősorban az, hogy a tartományi és a köztársasági általános és középiskolás diákok egy időben fejezzék be a tanévet. Emellett, csökkennek a középiskolások januári úti költségei is, mivel jogosultak lesznek a félhavi utazási bérlet megvásárlására. A diákotthonokban lakó diákoknak szintén félhavi januári költségeket kell majd fizetni. Ugyanakkor csökkennek a vajdasági iskolák fűtési költségei is.

A téli szünidő hosszabbításának pozitív visszajelzése lesz az is, hogy a diákok pihentebben kezdik meg a második félévet, ami hatással lesz iskolai teljesítményükre.

A tanév második felében két szombati napon lesz tanítás, mégpedig:

♦ április 14-én, a pénteki órarend szerint és

♦ május 5-én, a hétfői órarend szerint.

Az általános iskolák végzős tanulói a 2017/2018-as tanévben május 31-én fejezik be tanulmányaikat, míg a többi diák 2018. június 14-éig jár iskolába.

A gimnáziumok érettségizői számára a tanév május 24-én zárul, a hároméves szak-, illetve a négyéves középiskolák végzősei május 31-éig járnak iskolába, míg a többi középiskolás június 21-én fejezi be a tanévet.

Nyilas Mihály
tartományi titkár

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Meghosszabbították a téli szünidőt a vajdasági diákok számára
Közlemény
  • 2020.02.14.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink