home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Meghosszabbította jelentkezési határidejét az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia
2021.05.20.
LXXVI. évf. 20. szám
Meghosszabbította jelentkezési határidejét az  Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Meghosszabbított határidővel 2021. június 15-ig várja a jelentkezéseket az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia a 2021. őszén induló, 10 hónapos, költségmentes és teljesen egyedülálló bentlakásos képzésére. Május 28-án, az Akadémia tájékoztatóján közelebbről is bemutatják az oktatási programot, a kollégiumi életet és a tanulmányi kirándulásokat.

A járványhelyzet miatti kedvezőtlen körülményekre tekintettel az Aquinói Szent Tamás Közéleti Ökumenikus Akadémia meghosszabbította a jelentkezési határidejét 2021. június 15-ig. Idén ősszel indul a harmadik évfolyam képzése, amire 21-30 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését várják az Akadémia honlapján. A program a képzésben részt vevő 16 fő számára teljesen költségmentesek, a hallgatók tanulmányuk során teljes ellátás mellett havi ösztöndíjban is részesülnek.

Május 28-án, pénteken 18 órakor tart tájékoztatót az Akadémia a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom Altemplomában (1056, Budapest, Március 15. tér 2.), ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a képzés felépítését, a kollégiumi életet. Szó esik majd a tanulmányi utakról, és a képzés által nyújtott további lehetőségekről. Az eseményen - természetesen az aktuális járványügyi előírásokat betartva - személyesen találkozhatnak az érdeklődők dr. Osztie Zoltán atyával, az Akadémi alapítójával és Kazatsay Ádám operatív igazgatóval, akik szívesen válaszolnak a helyszínen feltett kérdésekre is.

 

Bővebb információ: ITT

Jelentkezés: ITT

Facebook: ITT

Kapcsolat: info@szenttamasakademia.hu

---

A képzésről bővebben:

Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet - ezen értékek mentén alakult az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia 2018-ban azzal a céllal, hogy képzése során hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretet megerősítse, és értelmiségi generációt képezzen ki a társadalom és a közélet javára. A nemzetközi szinten is egyedülálló képzési struktúra kiválóan alkalmas az elmélyülés és az aktív élményszerzés közötti tökéletes egyensúly megteremtésére, melynek köszönhetően a hallgatók nem csak sokrétű tudásban, önismeretben, hanem a hitben és a kapcsolataikban is gyarapodnak.

A 10 hónapos program három alappillére a tíz tanulmányi modul, az oktatási egységeket megszakító tanulmányutak és a bentlakásos kollégiumi élet. A széleskörű képzés a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedi. Kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű képzés biztosítása, ennek megfelelően az oktatók a szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok (többek között például Dr. Csath Magdolna, Balog Zoltán, Dr. Freund Tamás). Az oktatási egységeket a határon túli magyar területekre és belföldre irányuló tanulmányutak teszik még élménygazdagabbá. Ezek az utak segítenek, hogy erősödjön a diákok nemzeti identitása, az összetartozás tudata. Végül szintén fontos alapelve az Akadémiának, hogy a közösségi lét és az együttélés jelentősen befolyásolja a tanulmányokat, a világnézeti és lelki fejlődést, ezért a program is bentlakásos rendszerű, szakkollégiumi formában zajlik a piliscsabai intézményben.

A diákok a képzést elvégezve egyházi és közéleti személyek ajánlását kapják és egy olyan civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak hazánkban és az egész Kárpát-medencében, amit a mai társadalmi viszonyok mellett más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosíthat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..