Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!

Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete (VMÚE) második alkalommal szervezte meg riporttáborát, melynek helyszínéül ezúttal Versecet, a szerbiai Bánság délkeleti alrégiójának központját választotta.

A július 22-e és 26-a között megtartott szakmai találkozáson a vajdasági magyar írott és elektronikus sajtó képviselői mellett a Magyar Újságírók Romániai Egyesületéhez (MÚRE) tartozó erdélyi, székelyföldi és bánsági szerkesztőségek munkatársai vállalták a nyári többletmunkát. Nemcsak feltérképezni a XX. század derekán szisztematikusan nyomtalanított és megtizedelt közösségeknek e viharfészekben felejtett emlékjeleit, de egyúttal hitelesen hírét is vinni a még élők mindennapjairól, álmairól, reménytelenséggel és bizakodással elegy létéről.

A „kirajzási” pontnak számító kisváros bejárása mellett a kollégák látogatást tettek a környező Nagyszereden (Veliko Središtén), Temeskutason (Guduricán), Fejértelepen (Šušarán), Márktelken (Markovacon), illetve Udvarszálláson (Dobričevón) és Fehértemplomon (Bela Crkván) ígéretet téve az előttük megnyíló tájaknak és riportalanyoknak egyaránt: visszatérnek még közéjük. A remények szerint hamarosan egy riportkötettel is. Amely róluk szól. És valahol rólunk is. Mindnyájunkról.


A szakmai beszámoló fotóit Martinek Imre készítette

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!
Bánáti Újság
  • Bacsik Lőrinc Natália
  • 2020.06.05.
  • LXXV. évfolyam 23. szám
Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink