„Megfogyva bár, de törve nem”
KESZEG Szabolcs
2014.08.20.
LXIX. évf. 34. szám
„Megfogyva bár, de törve nem”

Őrszálláson méltó módon emlékeztek meg az Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület megalakulásának hetvenötödik évfordulójáról.

A jubileumon Egedi Antal plébános celebrálta az ünnepi szentmisét a jövőre kétszáz éves Mária szent neve katolikus templomban. A program folytatásaként a katolikus temetőben megemlékeztek id. Lócsai Antalról, az egyesület alapítójáról, majd megkoszorúzták a sírját. Ebből az alkalomból Siflis Zoltán az MNT, Pelt Ilona pedig a VMSZ nevében helyezte el a kegyelet virágait.

A már kevesebb mint háromszáz fős őrszállási magyar közösség példás módon, önerőből tartja karban a katolikus temetőben lévő egykori sváb temető jelentős részét.

A jubileumi megemlékezés az Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület felújított, az ünnepség alkalmából ismét megtelt székházában folytatódott. A hét és fél évtizedes múlt tárgyi emlékeiből tárlatot szerveztek, a nagyteremben leleplezték az egyesület eddigi kilenc elnökének fényképét, illetve átadták a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség plakettjét.

Az ünnepi műsorban felléptek a nemesmiliticsi néptáncosok, a talpalávalóról pedig, hagyománytisztelő módon és nagy sikerrel, az oromhegyesi Nefelejts együttes gondoskodott. Jó volt látni, hogy még egy ilyen kis lélekszámú településen is van kultúra és élet, az őrszállásiak példás összefogásról tettek tanúbizonyságot.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Barangoló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..