Megfogyva bár…
Martinek Imre
2021.09.12.
LXXVI. évf. 36. szám
Megfogyva bár…

Egy év (újabb) kényszerpihenő után sikerült tető alá hozni ez év szeptember 11-én a dél-bánáti magyar művelődési egyesületek immáron XXXI. Szemléjét. Helyszínileg az al-dunai Sándoregyházán, melynek székely magyar közössége számára többszörös örömünnep is vala e nap.

Annál is inkább, mivel a házigazda szerepét betöltő Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület nemcsak fennállása és aktív működése huszonegyedik esztendejét tapodja immár, de végre a hőn óhajtott székházát is birtokába vehette. Annak rendje s módja szerint. Hivatalosan is.

Az esemény részletes beszámolóját szeptember 15-ei lapszámunkban olvashatják.

Addig viszont meséljenek a szerző fotói. A délelőtti szentmiséről és istentiszteletről, a házavatásról meg a benne lévő helyiségek megszenteléséről. Majd a kultúrházban megejtett kézimunka-kiállításról, a késő délutánba nyúló szakmai tanácskozásról — teljessé téve ez utóbbit a rajta jelen lévő s felszólaló képviselők arcképcsarnokával. Végezetül pedig a vándorjellegű rendezvénynek színpadra vitt mozzanatairól.   

 

 

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..