home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Megfelelő fogápolással ön is tehet a koronavírus ellen!
OTS
2020.04.06.
LXXV. évf. 14. szám
Megfelelő fogápolással ön is tehet a koronavírus ellen!

Dr. Szabó László, a magyarországi Fixfogsor Rendelők igazgatója elmondja, hogy mire figyeljen.

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, azaz valamely testváladékkal. Ez lehet nyál, hurutos váladék, vagy akár csak a kilégzés során a tüdőből az elhasznált levegővel együtt távozó vízpára.

Most különösen veszélyes az elhanyagolt szájhigiénia!

Az elhanyagolt, gyulladt íny tulajdonképpen kaput nyit a fertőzések számára közvetlenül a véráram felé. Ha megfelelően ápoljuk a fogainkat, mentes lehet a szájüreg a gyulladásoktól, amely növeli az ellenállóképességet a koronavírus-fertőzéssel szemben is.

Tanácsok járványhelyzetre: Otthon a szájápolási eszközöket elkülönítve tároljuk. Köhögéskor, tüsszentéskor takarja el a száját és az orrát zsebkendővel. Ezt követően azonnal dobja el és mosson kezet. Tartózkodjon a száj, az orr és a szem megérintésétől, ezt csak kézmosás után tegye.

A műfogsor is fertőződhet Koronavírussal!

A 65 éven felüli fogatlanságban szenvedők aránya Magyarországon 50% feletti. Ők a legveszélyeztetettebb korosztály. A fogsorról más személy által használt eszközre is átkerülhet a vírus. A fogápolás eszközeit fertőtlenítse alaposan és a környezetet is, amit más is használhat. Nyilvános helyen ne vegye ki! A tisztító eszközöket tartsa zárt tartóban. Fertőtlenítse a fogsorát műfogsortisztító tablettával. Mielőtt szájába nyúl, alaposan mosson kezet. Körmét vágja kicsire, a szennyeződések megtapadnak alatta, így a fogsorra viheti a kórokozókat.


A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:
Figyeljen fokozottan a fog tisztítására a Koronavírus időszakában!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..