home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Megemlékezés a magyarittabéi Kossuth-szobornál
Kónya-Kovács Otília
2012.03.21.
LXVII. évf. 12. szám
Megemlékezés a magyarittabéi Kossuth-szobornál

Magyarittabén, a helyi református templomban, istentisztelettel kezdődött a március 15-ei bánáti központi ünnepség. Marton Károly esperes üdvözölte az egybegyűlteket, majd a szentbeszédet a vendéglelkész, Orosz Attila bácskai esperes mondta. A református templomban egy alkalmi műsorra is sor...

Magyarittabén, a helyi református templomban, istentisztelettel kezdődött a március 15-ei bánáti központi ünnepség. Marton Károly esperes üdvözölte az egybegyűlteket, majd a szentbeszédet a vendéglelkész, Orosz Attila bácskai esperes mondta. A református templomban egy alkalmi műsorra is sor került. Az ünnepi műsor az istentiszteletet követően a Kossuth-szobornál folytatódott. Az ünneplő közösséget Hevesi Sándor, Magyarittabé tanácselnök-helyettese köszöntötte, majd az 1848/49-es szabadságharc és forradalom 164. évfordulója alkalmából Varga-Haszonits Zoltán, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének tanácsosa olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a határon túli magyarokhoz intézett szavait. Száz Annamária, Hollai Edina, Petes Valentina és Buka Boglárka szavalók előadásában alkalmi versek hangzottak el. Ezután ünnepi beszédet mondott Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, dr. Sepsey Csaba, a VMDP alelnöke és Hangya István, a VMDK tanácstagja. A szónoklatok után koszorúzott Magyarország Belgrádi Nagykövetsége, a Magyar Nemzeti Tanács képviselője, valamint a vajdasági magyar pártok, helyi közösségek és civil szervezetek képviselői, és a magyarittabéi polgárok nevében is elhelyezték a kegyelet virágait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..