home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Megemlékezés Törökkanizsán
(Tha)
2024.03.09.
LXXIX. évf. 10. szám
Megemlékezés Törökkanizsán

A Vajdasági Magyar Szövetség Törökkanizsai Községi Szervezete megemlékezést tartott az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. „A tél halála” című esemény helyszíne a törökkanizsai római katolikus temetőben lévő Tallián-kápolna előtti tér volt.

A rendezvényen közreműködött a helyi Tiszagyöngye Művelődési Egyesület népdalkórusa és Szőke Tisza citerazenekara, valamint Elor Emina és Szalai Bence színművészek. A forradalom hőseinek emlékére az egybegyűltek ft. Erős Mihály törökkanizsai plébánossal mondtak imát. Az ünnepség szónoka Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai községi szervezetének elnöke volt.

Az alkalmi műsor végén a jelenlévők koszorúkat helyeztek el báró Tallián Andor ezredparancsnoknak a kápolna falán lévő emléktáblájánál.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..