home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Megelőzés
Bíró Tímea
2020.02.19.
LXXV. évf. 8. szám
Megelőzés

A minap egy súlyos baleset történt Szabadkán. Egy mindössze huszonkét éves, kerékpárral közlekedő lány állítólag figyelmetlenül, szét sem nézve hajtott le a járdáról az úttestre, majd egy kamion halálra gázolta. Nem tudom, hogy ki volt a felelős, melyikük nem figyelt a másikra, de azt nem lehet nem észrevenni, hogy sok ember mennyire türelmetlen résztvevője a közlekedésnek.

Már a kora reggeli órákban az autók tülkölésétől hangos a város, a hevesebb vérmérsékletűek rátenyerelnek a dudára, és ész nélkül nyomják, ami a másikban is feszültséget generál. Az ilyen frusztrációk elkerülése érdekében ajánlanám az idejében való indulást vagy pedig a sportolást, mert köztudomású, hogy ha valaki beépíti az életébe a rendszeres testmozgást, akkor nemcsak a testalkata lesz formásabb, nemcsak az egészsége lesz kiválóbb, hanem az akadályokat is könnyebben átugorja. Öröm látni a kiserdőben vagy az utcákon futkározó embereket, akik tesznek valamit az állóképességükért, és a hosszú életre szavaznak.

A kifogásokat keresők mindjárt rá is kontráznának, hogy mennyi időt elvesz a testmozgás — viszont van az a már-már közhelynek számító, de mérhetetlenül igaz kijelentés, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán. Nem időmilliomos az sem, aki felveszi az edzőcipőt, hanem egyszerűen csak tudja, hogy a belső béke odabent kezdődik, és ennek semmi köze a spiritualitáshoz, így vagyunk felépítve, hogy a sportolás oldja a szorongást, elűzi a stresszt, és egy jól bevált módszer a depresszió ellen.

Érdemes egy órával előbb felkelni azért, hogy jót tegyünk a környezetünkkel. Így van, nemcsak magunkkal, hanem a környezetünkkel is, hiszen ha mi kiegyensúlyozottak és energikusak vagyunk, akkor ezt a körülöttünk levők is megérzik. Vannak energiavámpírok, akik csak a panaszkodást ismerik, akik nem látnak ki a fejükből, és hiszem azt, hogy ha csak heti néhány alkalommal egy kicsit megterhelnék a szervezetüket, az izomzatukat, másként néznének a világra. Elképesztően gyorsan elmúlik az élet, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen közérzettel éljük le a számunkra előírt időtartamot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..