home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megbecsülés a segítőknek
Csermák Zoltán
2015.12.21.
LXX. évf. 50. szám
Megbecsülés a segítőknek

A Duna Televíziós Díjat a Csemadok kapta — Idén a negyedik alkalommal adták át a Duna Televíziós Díjat. A rangos kitüntetést a grémium a Csemadoknak, a Felvidék legnagyobb taglétszámú kulturális egyesületének ítélte oda.

Ebben az évben a Duna Televíziós Díjban a Csemadok, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség részesült. A Magyar Rádió Márványtermében december 21-én megtartott ünnepségen Bencsik János képzőművész bronz Madonna-szobrát, és az ehhez társuló egymillió forintos pénzjutalmat Bárdos Gyula, a Szövetség országos elnöke Dobos Menyhéttől, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától vehette át. A díjátadón megjelent, s laudációt mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

„A Duna Televízió Felvidéken is minden magyar családban népszerű és az információk egyik legfontosabb forrása – köszönte meg a díjat Bárdos Gyula. - A Csemadok a maga szerény eszközeivel évtizedek óta támogatja a magyar közszolgálati csatorna nemes céljait. A jutalom nemcsak a jelenlegi vezetőségnek és tagságnak szól, hanem a 65 éve létező szövetség munkájának is méltó elismerése.”

A Duna-díj megalapításával a közmédia megbecsülését kívánja kifejezni mindazoknak, akik támogatásukkal és munkájukkal tevékenyen hozzájárultak a televízió nemzeti és kulturális küldetéséhez. A díjátadás ünnepi időzítése is szimbolikus: a Duna Televízió 1992. karácsonyán, II. János Pál pápa áldásával kezdte meg adását. Az alapítók célja nem vesztett aktualitásából: azt a törekvést folytatja, hogy „égi köldökzsinórként” kösse össze a XX. század első felében egymástól elszakított nemzetrészeket.

A Duna Televízió negyedszer adja át a kitüntetést, a díjat 2012-ben Csoóri Sándor, 2013-ban Sára Sándor, 2014-ben pedig Tőkés László kapta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..