home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Megalakult a Tartományi Kisebbségi Tanács
2007.01.17.
LXII. évf. 3. szám

Január 8-án Újvidéken megtartotta alakuló ülését a vajdasági kormány, a TVT által lapított Tartományi Kisebbségi Tanács. A testületnek tagja minden, a Vajdaság területén működő kisebbségi tanács elnöke, a Roma Integrációs Tanács vezetője, a tartományi kormány alelnökei, valamint a tartományi oktatás...

Január 8-án Újvidéken megtartotta alakuló ülését a vajdasági kormány, a TVT által lapított Tartományi Kisebbségi Tanács. A testületnek tagja minden, a Vajdaság területén működő kisebbségi tanács elnöke, a Roma Integrációs Tanács vezetője, a tartományi kormány alelnökei, valamint a tartományi oktatási és művelődési, tájékoztatási, tudományos és pénzügyi tárcák vezetői. Alakuló ülésén a testület elnököt és alelnököt választott: a Tartományi Kisebbségi Tanács elnöke mgr. Bojan Pajtić tartományi kormányfő lett, az alelnök pedig dr. Korhecz Tamás tartományi kisebbségügyi titkár.
Itt mondjuk el, hogy Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke január 13-án, szombaton Budapesten ünnepélyesen megnyitotta a Thökölyanum internátusát. A Thököly Száva Alapítvány épületének felújítása alkalmából tartott ünnepségen - az internátusnak szánt épületszárny felújítási költségeit a tartományi kormány döntése nyomán a Vajdaság vállalta - jelen volt dr. Jeges Zoltán tartományi oktatásügyi titkár, Predrag Čudić, Szerbia budapesti nagykövete, a magyarországi ortodox egyház vezetősége, számos intézmény képviselője, illetve közéleti személyiség.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..