home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megalakult a Szerbiai Egyesült Ellenzék
Hét Nap Online
2020.08.11.
LXXV. évf. 32. szám
Megalakult a Szerbiai Egyesült Ellenzék

Belgrádban megalakult a Szerbiai Egyesült Ellenzék képviselőcsoport, mely a korábbi Szövetség Szerbiáért pártjaiból áll, a szövetséggel korábban is együttműködő egyesület és szakszervezet is csatlakozott hozzá.

Az egyesült ellenzék tagja a Dragan Đilas vezette Szabadság és Igazság Pártja, Vuk Jeremić Néppártja, a Zoran Lutovac vezette Demokrata Párt, valamint a Polgári Platform, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és több kisebb párt. A Dveri mozgalom nem csatlakozott, mivel vezetői úgy ítélik meg, hogy a szövetségnek nincs egyértelmű programja.

Janko Veselinović szerint a Szerbiai Egyesült Ellenzék célja a kormányváltás, illetve az erőszakmentes politikai küzdelem minden lehetséges eszközzel.

„A Szerbiai Egyesült Ellenzék kész együttműködni mindenkivel, akinek valódi célja a rendszer megváltoztatása, és nem az, hogy azokra a helyekre jusson, ahol mások ülnek” — mondta Đilas. (Szerbiai RTV)


(Szerbiai RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..