home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Megalakult a Szabadkai Egyházmegye Tanácsosainak Testülete
2023.12.08.
LXXVIII. évf. 49. szám
Megalakult a Szabadkai Egyházmegye Tanácsosainak Testülete

Fazekas Ferenc, szabadkai megyéspüspök kinevezte a Szabadkai Egyházmegye Tanácsosainak Testületét, melynek tagjai 2023. december 7-én, hitvallást és hűségesküt tettek és egyben megtartották a testület alakuló ülését is.

A Tanácsosok Testületének tagjai: ft. Šipek Željko, általános helynök, ft. dr. Ivanković Radak Ivica, bírósági helynök, ft. Štefković Mirko, vagyonkezelő, msgr. Beretić Stjepan, a székesegyház plébánosa, ft. Pósa László, az óbecsei Szent Antal plébánia plébánosa, msgr. dr. Zapletán Géza, a szabadkai Jézus a Munkás plébánia plébánosa, msgr. dr. Anišić Andrija, a szabadkai Szent Rókus plébánia plébánosa, ft. Gutási Ákos, horgosi plébános, ft. dr. Szöllősi Tibor, temerini plébános, valamint ft. Zsúnyi Tibor, szenttamási plébános.

Az alakuló ülés elején, Fazekas Ferenc püspök megköszönte a testület tagjainak, hogy elfogadták ezt a felelősségteljes szolgálatot. Kihangsúlyozta, hogy számít megtisztelő támogatásukra és széleskörű közreműködésükre, majd ismertette az egyházmegye aktuális kihívásait és jelenlegi gondjait.

Forrás: a Szabadkai Egyházmegye Sajtóirodája

Szöveg és fénykép: Illés Hajnalka, a Szabadkai Egyházmegye sajtóreferense

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..