home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Még mindig rekordokat dönt az All I Want For Christmas Is You
Zvekán Péter
2019.12.26.
LXXIV. évf. 52. szám
Még mindig rekordokat dönt az All I Want For Christmas Is You

Hogy milyen rekordokat döntött meg ismét ez a szám? Arra is kitérek, de egyszerűen nem hiszem el, hogy évtizedek óta, minden egyes évben lehet írni erről a slágerről. Olyannyira, hogy minden karácsonykor lehetne neki szentelni egy külön oldalt az újságban, elvégre ez a világ egyik legismertebb karácsonyi dala. De mi is a története ennek a gigaslágernek?

Először is sokan kérdezik tőlem, hogy ez eredetileg kinek a dala. Sokak számára meglepő, de ez a dal bizony Mariah Carrey nevéhez fűződik. Az egykori szerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Még nagyon a kezdeteknél járt, amikor úgy érezte, hogy az 1993-ban megjelent Music Box albuma elég sikeres volt ahhoz, hogy karácsonyi lemezzel álljon elő — tudni kell, ez mindig is jó biznisz a zenészek számára, de nem árt a kellő ismertség, anélkül ugyanis kevesen fogják levenni a polcról, kevesen fogják hallgatni, játszani, így kicsi lesz a bevétel is. A lényeg, hogy Mariah-ék összehozták a legendás All I Want For Christmas is You című dalt, mely 1994-ben rákerült a Merry Christmas korongra, és azóta az egész világ kedvence. Olyannyira, hogy a mai napig rekordokat döntöget.

Az utóbbi időben éppen emiatt lehetett ismét hallani róla. Történt ugyanis, hogy november 25-én a Guinness-világrekordok szervezete nemcsak simán egy, de rögtön három díjjal is jutalmazta Mariah Carey-t a fentiekben már oly sokszor emlegetett dalért. Nem húzom tovább az időt, a rekordok a következők:

 A Billboard 100-as listáján a legtovább szereplő karácsonyi dal,
 24 órán belül a legtöbbet lejátszott szerzemény a Spotifyon (tavaly decemberben több mint 10,8 milliószor),
 illetve a karácsonyi dalok közül a legtöbb hetet ez a szám töltött el a brit slágerlistákon.
 

Ennyi. Igazán ritka az ennyire sikeres felvétel, melyet olyan sokan szeretnek, hogy Mariah számára a mai napig ömlik a jogdíjból a lóvé, így gondolom, karácsonykor mindig van mit a tejbe aprítania — mondjuk, valószínűleg máskor is… Egy biztos: az All I Want For Christmas Is You és a másik legendás dal, a Wham-féle Last Christmas nélkül nincs igazi karácsony.

 

Varga Viktor feat. Zabos Regina: Karácsonyka

Szóval az történt, hogy a Magyarországon különféle okok (főleg a zene) miatt ismert Varga Viktor felkérte a mi vajdasági származású jazzénekesnőnket, Zabos Reginát, hogy készítsenek el közösen egy karácsonyi dalt.

„Régóta szerettem volna írni egy olyan karácsonyi számot, amely egy kicsit más, mint a megszokott. Éppen olyan, mint amilyenek mi vagyunk. A célunk az volt, hogy minden korosztálynak legyen benne valami, ami tetszik, ezért ilyen sokrétű a dal. A klipben is a humort, az őszinteséget és az egyszerűséget helyeztük előtérbe, amellett, hogy közérthető módon a családok összehozása, a közös ünneplés népszerűsítése is cél. Azt az érzést közvetítjük, amikor mindenki boldog, és együtt várakozunk, ünneplünk. A szüleim számomra csodálatos gyermekkort teremtettek, és örömmel emlékszem vissza a karácsonyainkra” — mesélte Viktor. Később így folytatta: „A dalban egy gyerekkórus is felcsendül, a sándorfalvi kislányok egyike, Zsuzsika pedig szerepel is a videóban. Az énekesnő a vajdasági Zabos Regina, akivel együtt zsűriztem a Golden Voice Hungary országos versenyen. Ott jött az ötlet, hogy megmutatom az ő tehetségét is az ország előtt szélesebb körben. Igazán mesébe illő hangja van!”


Nyitókép: Api.time.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..