home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Médiadíj a Hét Napnak
(Tha)
2021.06.26.
LXXVI. évf. 25. szám
Médiadíj a Hét Napnak

Tizenegyedik alkalommal adta át a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete a szakmai elismeréseit. A rendezvényt, amelyen jelen volt mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke és Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere is, a Zentai Magyar Kamaraszínházban tartották meg. Az egybegyűlteket Máriás Endre, a VMÚE elnöke köszöntötte.

Az Év Pályakezdő Újságírójának járó elismerést Antalovics Péter, a Magyar Szó újságírója vette át, akinek a tevékenységét Laták István, a napilap sportrovatának és Sportvilág mellékletének szerkesztője ismertette.

A Szórványdíjat Orsovai Bibianna, a Vajdasági RTV zombori munkatársa érdemelte ki, a felterjesztés indoklását és a méltatást Vojvodity Ágnestől, a Vajdasági RTV magyar műsorainak főszerkesztőjétől hallhatta a közönség. 

Az Év Újságírója díjat elektronikus média kategóriában Tényi Edit, a Pannon RTV újságírója kapta, munkáját Agárdi Gábor, a Pannon RTV igazgatóhelyettese mutatta be. Az Év Újságírója írott sajtó kategóriában Sáfrány Attila, a Magyar Szó újságírója, szerkesztője lett, róla Kabók Erika, a napilap Hétvége mellékletének szerkesztője beszélt.

A vajdasági magyar újságírás színvonalának növelése érdekében kifejtett hét és fél évtizedes tevékenységéért a VMÚE Médiadíjjal tüntette ki a Hét Nap hetilap szerkesztőségét. A lap múltját és jelentőségét Bencsik István, a VMÚE egykori alelnöke, a Pannon RTV nyugalmazott szerkesztője foglalta össze. A Hét Nap szerkesztőségének nevében László Edit igazgató és Tóth Lívia főszerkesztő vette át a díjat.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete két Életműdíjat is odaítélt. Az egyiket Erős Lászlónak, az Újvidéki Rádió bemondójának, akinek érdemeit Ternovácz István, az Újvidéki Rádió főszerkesztő-helyettese emelte ki. A másik Életműdíj tulajdonosa Szabó-Hangya Teréz, a Pannon RTV nyugalmazott szerkesztő-műsorvezetőjének lett, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. A tevékenységét méltató gondolatait Agárdi Gábor, a Pannon RTV igazgatóhelyettese osztotta meg a jelenlévőkkel. 

Az estet Sóti Juli és Varga Iván alkalmi zenei produkcióval színesítette.

Az esemény a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Magyar Nemzeti Tanács, a zentai önkormányzat támogatásával, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház közreműködésével valósult meg.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..