home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Mátyás király Zentája
2018.06.06.
LXXIII. évf. 22. szám
Mátyás király Zentája

Pályázati felhívás a Mátyás király Zentája vetélkedőn való részvételre

A Zentai Önkormányzat, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a zentai Történelmi Levéltár Mátyás király születésének 575., királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet óvodás gyermekek, általános- és középiskolás fiatalok, valamint felnőttek részére. A díjazottak értékes könyvjutalomban részesülnek. A díjátadóra a városnapi ünnepségsorozat keretében kerül sor. A jelentkezők a következő három kategóriában versenyezhetnek:

1. Képzőművészeti kategória: a pályázók Mátyás király udvarában jártam címmel készíthetnek műalkotásokat bármely képzőművészeti technika alkalmazásával. Korcsoportok:
a) óvodás korosztály,
b) első és második osztályos, 7–8 éves korosztály (kisiskolások),
c) harmadik és negyedik osztályos, 9–10 éves korosztály (kisiskolások),
d) ötödik és hatodik osztályos, 11–12 éves korosztály (felsős diákok),
e) hetedik és nyolcadik osztályos, 13–14 éves korosztály (felsős diákok).
 
2. Fogalmazásíró kategória: a pályázat témája Mátyás király udvarában jártam. Korcsoportok:
a) első és második osztályos, 7–8 éves korosztály (kisiskolások),
b) harmadik és negyedik osztályos, 9–10 éves korosztály (kisiskolások),
c) ötödik és hatodik osztályos, 11–12 éves korosztály (felsős diákok),
d) hetedik és nyolcadik osztályos, 13–14 éves korosztály (felsős diákok).
 
3. Esszéíró kategória: a pályázat témája Mátyás király Zentája. Korcsoportok:
a) 15–18 éves korosztály (középiskolások),
b) felnőttek korosztálya.
Jelentkezni az alábbi címen lehet: Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, 24400 Zenta, Posta utca 18. Bővebb felvilágosítás Juhász Lassú Kornélia könyvtárostól a 063/8-629-568-as vagy a (024) 811-266-os telefonszámon kapható. Kérjük feltüntetni:
1. a versenyző teljes nevét,
2. születési évét és korcsoportját,
3. levélcímét, telefonszámát és villámposta (e-mail) címét
4. a versenykategóriát,
5. a fogalmazás vagy esszé címét és
6. a felkészítő személy nevét, villámposta címét és telefonszámát.

A képzőművészeti pályázatra érkező munkákkal együtt ugyancsak kérjük a versenyző teljes nevét, születési évét, levélcímét, telefonszámát, villámposta címét és felkészítőjének nevét, elérhetőségeit is mellékelni.

Kérjük a jelentkezőket, hogy pályázati anyagukat zárt borítékban jutassák el intézményünk címére. A fogalmazásíró és az esszéíró kategória esetében a pályamunka hossza nem haladhatja meg a 6 gépelt oldalt (egy sor maximum 60 leütésből állhat, egy oldal pedig nem lehet több 30 sornál). Az írásműveket két példányban kell beküldeni.

A képzőművészeti alkotásokat és az írásműveket legkésőbb 2018. június 29-éig küldjék el a következő címre: Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, 24400 Zenta, Posta utca 18. A borítékra kérjük írják rá: Mátyás király Zentája vetélkedő és jelöljék meg a kategóriát, amelyben pályázni kívánnak.

A zentai Történelmi Levéltár biztosítja a verseny szakmai hátterét; a témával kapcsolatos kiadványok, írások magyar és szerb nyelven a levéltár és a városi könyvtár szakkönyvtárában megtalálhatók.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..