home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Mától ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül járható a magyar-szerb határ
Pannon RTV
2021.02.04.
LXXVI. évf. 5. szám
Mától ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül járható a magyar-szerb határ

Zökkenőmentes volt a határátlépés a reggeli órákban a magyar-szerb határátkelőkön. Mától ismét csak a hivatalos úti okmányokat kell felmutatniuk azoknak, akik Szerbiába érkeznek Magyarországról.

Mint ismeretes, a döntés azután született meg, hogy Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tegnap megbeszélést folytatott Aleksandar Vučić szerb államfővel. A hírt a VMSZ elnöke Facebook-bejegyzésben tette közzé. A magyar-szerb határátkelőkön mától ismét csak a hivatalos úti okmányokat kell felmutatniuk azoknak, akik Szerbiába érkeznek.

A Magyarország felől Szerbiába érkezők gondtalanul áthaladhattak a határon. Az úti okmányaik felmutatása mellett nem kértek negatív PCR-tesztet, illetve karanténba sem kell vonulniuk. Az áthaladás nagyon gyorsan haladt. Egy személyautó körülbelül két perc alatt átkelt a határon.

Szerbia felé csak néhány jármű várakozott, nem volt torlódás. Csupán az úti okmányokat kellett felmutatni.

Magyarország irányába is folyamatos volt az átkelés. Többen csupán Szegedre, vagy a környező falvakba utaztak, így ők is könnyedén átkeltek a szerb-magyar határon.

A határt átlépve továbbra is érvényes a 30 kilométeres korlátozás és a 24 órás tartózkodás Magyarországon. Azonban aki messzebbre utazik, vagy több napra, annak 10 napos karantén jár, vagy negatív PCR-tesztet kell felmutatnia.

Fotó: Pannon RTV/Payeta Maurice

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..