home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Mától bírságolnak
Pannon RTV
2021.10.25.
LXXVI. évf. 42. szám
Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

A védettségi igazolásokat a kommunális rendőrség egységei ellenőrzik, országszerte 2400 személy.

Jogi személyek esetében 300 ezer dinár a büntetés, a vállalkozóknak 150 ezer, a cégek felelős személyei 50 ezer, a covid-ellenőrök pedig 30 ezer dináros pénzbüntetésre számíthatnak. Védettségi igazolás nélkül a vendéglátóhelyen tartózkodó vendégek 5000 dinárral büntethetők.

Ha a hétvégén bevezetett védettségi igazolások nem fognak megfelelő eredményt hozni járványügyi szempontból, akkor ennél szigorúbb intézkedéseket fogunk javasolni - nyilatkozta a szerb közmédiának Mirsad Đerlek. Az egészségügyi államtitkár hozzátette, 7-10 napot várnak, hogy milyen hatással lesz a koronavírus terjedésére a vendéglátóipari egységekben bevezetett korlátozás, miszerint 22 óra után csak védettséget igazoló dokumentummal lehet belépni ezek zárt tereibe. Ha ezáltal csökken a betegség terjedése, azzal elégedettek lehetünk, ha pedig nem, akkor szigorúbb intézkedések meghozatalát kérjük a válságstábtól - mondta Đerlek. Továbbra sincs azonban alternatívája a védőoltásnak - hívta fel a figyelmet az illetékes államtitkár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..