home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Mássz, csússz, ugorj!
Bíró Tímea
2018.10.29.
LXXIII. évf. 43. szám
Mássz, csússz, ugorj!

A Szegeden is megtartott Crazy 5K elnevezésű őrületes rendezvény egyre több embert mozgat meg világszerte.

Olyan nagyvárosokban várja a sportos szórakozásra vágyókat, mint Róma, Milánó, Budapest, Torino vagy Bécs.

A Szeged-Crazy 5K Inflatable Obstacle Run hatalmas népszerűségnek örvend, az 5 kilométeres távon ugyanis különféle akadályokat kell leküzdeni játékos módon. Az idén 4600 futó és 1500 kísérő volt jelen a rendezvényen. A távot nem volt kötelező végigfutni, és ha valaki elfáradt, kikerülhetett bizonyos akadályokat. A nevezési díjért cserébe az indulók pólót kaptak, de saját felszerelést is viselhettek, emellett rajtszám, érem, a futamgyőzteseknek pedig trófea járt. A rendezvény 10 órakor kezdődött, és 15 percenként indítottak el újabb és újabb futamokat. A rajt előtt 15 perces, kötelező bemelegítésre került sor, melyet az idén a Szegi-fitnesz profi edzői vezettek. Az eseményre a legkisebbektől szinte a legidősebbekig mindenki benevezhet, a szurkolók pedig ingyenesen bemehetnek a kijelölt területre. A tíz különleges akadály felfújható, így biztonságos, valamint a tériszonnyal küzdők számára is leküzdhető, mivel puhára esik az illető. A legnagyobb 42 méter hosszú. A pályákat egy lépcső, egy létraszerű létesítmény, egy alagút és egy olyan pálya alkotja, amelyben a térdet megemelve kell a lyukakat átlépni.

Büchner Rita résztvevő elmondása szerint a megmérettetés semmiféle felkészülést nem igényel. Számára nagyon szórakoztató volt a verseny, melyben a három fal átmászását élte meg a legnagyobb kihívásként.

Bálint Emma először vett részt a Crazy 5K-n, és pozitív élményekkel gazdagodva tért haza:

— Nagyszerű élmény volt, mármint az ugrálóvárszerű része, a futással annyira nem voltam kibékülve. Az akadályok érdekesek, talán a kígyó nevűt élveztem a legjobban, persze nem lehetett mindegyiken így átsuhanni. A falmászás során néha nehéz volt megkapaszkodnom, nem volt mindig könnyű elérni a fogódzókat. Több falmászós akadálynál sor alakult ki, ezért néha meg kellett állni, és ez kizökkentett a ritmusból. Gazdagította az élményt, hogy csapattársakkal vettünk részt a rendezvényen, ezért szórakozásként fogtuk fel az egészet.

Érdemes csapatban benevezni, mivel a tízfősek 10%-os, a húsz főből állók pedig 20%-os kedvezményt kaptak az idén. A rendezvény szervezői az önkéntesek jelentkezését is minden évben várják.

A Crazy 5K alaposan megizzasztja a sportolókat és azokat is, akik rekreálás céljából mozognak, emellett az akadályok arról is gondoskodnak, hogy a rekeszizmok se unatkozzanak.


A képek forrása: www.crazy5k.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..