home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Második hete javuló tendencia jegyezhető
2020.08.18.
LXXV. évf. 33. szám
Második hete javuló tendencia jegyezhető

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentés szerint a járvány kezdete óta a mai napig 379 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, ami azt jelenti, hogy az előző héthez viszonyítva 19 polgártársunk betegedett meg.  

Az észak-bácskai körzetben, az adatok alapján a mai nappal eddig összesen 470 személy betegedett meg (Topolya 75, Kishegyes 16).

Az elhalálozások száma, amelyek kapcsolatba hozhatóak a koronavírussal Szabadkán 15, Topolyán 2, Kishegyesen 0.

A járványügyi helyzet továbbra sem kedvező, de bátorító a tény, hogy már második egymást követő héten javulási tendencia jegyezhető.

A polgároknak és az intézményeknek a betegség átadására vonatkozó elengedhetetlen védelmi intézetek betartását kellene folytatniuk, hogy a megbetegedés csökkenjen az elkövetkező időszakban is.

 A Szabadkai Közkórház adatai alapján, az elmúlt 24 órában Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 27 vizsgálatot végeztek, ezek közül 20 kontrollvizsgálat volt.  Három pácienst tartottak bent kórházi kezelésen, öt beteget pedig hazaengedtek további otthoni ápolásra és izolációra.

Jelenleg a kórház koronavírus részlegében összesen 36 páciens van.

A Szabadkai Közkórház Covid Intenzív Osztályának, a Covid Központjában három pácienst kezelnek, egy közülük lélegeztetőgépen van.  

Az egészségügyi dolgozók közül egyetlen új koronavírus-fertőzést sem regisztráltak.

Az előírt védekező intézkedések betartása továbbra is elengedhetetlen, mert egyedül tőlünk függ a megbetegedettek számának növekedése az elkövetkező időszakban.



 Fotó: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..