home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Maskarák űzték a telet
2006.02.15.
LXI. évf. 7. szám
Maskarák űzték a telet

- Kecskés István fotójaMagyarittabén az idén ünneplik elődeik letelepülésének 220. évfordulóját, 140 éves a református templomuk, és 25 éve tartják a Téli találkozók művelődési rendezvénysorozatot, amely január 28-án kezdődött és március 17-éig tart. Az érdeklődők minden hétvégén találhatna...

- Kecskés István fotója

Magyarittabén az idén ünneplik elődeik letelepülésének 220. évfordulóját, 140 éves a református templomuk, és 25 éve tartják a Téli találkozók művelődési rendezvénysorozatot, amely január 28-án kezdődött és március 17-éig tart. Az érdeklődők minden hétvégén találhatnak maguknak valamilyen szórakozási lehetőséget, hiszen lesznek szakelőadások, filmvetítés, színházi bemutató, művelődési egyesületek vendégszerepelnek.
A program egyik közkedvelt eseménye volt a hagyományos maszkajárás, amikor maskarába bújt vidám lakodalmas menet járta be Magyarittabét. A farsangi mulatságot a Búzavirág hagyományőrző egyesület és a helyi közösség rendezte. Ezt a szokást Közép-Bánságban már csak ezen a településen őrzik. A télűző vigadalmat a nyolcvanas évek elején újították fel. Az odahaza beöltözött maszkajárókat az egyesület székháza előtt várta a szentmihályi Rezes Banda. Rövid bemelegítő tánc után a menet az ifjú párral az élen elindult a falu utcáin. Többórás séta után tértek vissza, majd hazamentek erőt gyűjteni az esti maszkabálra.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..