home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Márton-napi borkóstoló volt Muzslyán
Borbély Tivadar
2023.11.13.
LXXVIII. évf. 45. szám
Márton-napi borkóstoló volt Muzslyán

Szent Márton ünnepéhez kötődik az újbor kóstolása. A néphiedelem szerint minél többet isznak ezen a napon az emberek, annál egészségesebbek lesznek a következő évben.

A borászok védőszentjének nevét viselő muzslyai borkedvelők egyesülete az idén is megtartotta hagyományos Márton-napi borkóstolóját, melyen számos helybeli és környékbeli borász mutatkozott be az idei termésből elkészített termékeivel.

Rontó László, a muzslyai egyesület elnöke elmondta, hogy a rendezvény elsődleges célja a helybeli és falusi bortermelők találkozása, tapasztalatok cseréje, valamint az újborok véleményezése volt. Míg a jelenlevők — akik Vajdaság több településéről érkeztek — jóízűen kóstolgatták a csaknem száz vörös-, rozé- és fehérbormintát, addig néhány hasznos előadást is hallhattak.

Az idei Márton-napi borkóstolót a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint Nagybecskerek Városa támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..