home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Marhapörkölt, muzsikaszó, Megasztár
KRIZSÁN Mónika
2006.06.21.
LXI. évf. 25. szám
Marhapörkölt, muzsikaszó, Megasztár

Rúzsa Magdolna csapatával és az ajándék robogóval - SZABÓ Attila felvételeA hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Adán a Nemzetközi Gulyásfesztivált. Az idén immár kétnaposra bővült eseményen bemutatkozhattak a vajdasági lakodalmas zenekarok, labdarúgótornát tartottak, sőt a magyarors...

Rúzsa Magdolna csapatával és az ajándék robogóval - SZABÓ Attila felvétele

A hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Adán a Nemzetközi Gulyásfesztivált. Az idén immár kétnaposra bővült eseményen bemutatkozhattak a vajdasági lakodalmas zenekarok, labdarúgótornát tartottak, sőt a magyarországi Megásztár is koncertezett.
A fesztivált szombaton az Adai Futballklub és a rendezvény szervezőjének, a Gastro-Clubnak a közös labdarúgótornája nyitotta, de a Makóról, Hódmezővásárhelyről, Bácsfeketehegyről, Csókáról, Moholról és Adáról érkezett ificsapatok is megmérkőzhettek egymással. A lakodalmas zenekarok bemutatkozása már szombaton délelőtt megkezdődött. Színpadra lépett a kikindai Hajnal, továbbá Barna Mátyás és zenekara, a csókai Ifik, a szenttamási Csillagfény, a moholi Fehér Galamb és az adai Vándor együttes. Őket követték a Tisza menti Fúvósok és ügyes mazsorettjeik. Az este hangulatát a bácsfeketehegyi Royal zenekar alapozta meg, majd a Midnight táncklub szinte minden tagot felvonultató gáláját élvezhette az akkor már több ezresre duzzadt közönség. A magyarországi Megasztár-produkció megérkezéséig újra a Royal zenekar csapott a húrok közé, és néhány szám erejéig Rúzsa Magdolna nővére is a színpadra lépett. A tizenegy órára meghirdetett Megasztár-koncert az énekesek késése miatt csak hajnali fél kettőkor kezdődhetett el. A türelmetlen és olykor már zúgolódó több ezres tömeget aztán kárpótolta a tizenkét megasztáros versenyző megjelenése, akik kiesési sorrendben ragadtak mikrofont. Oláh Szabolcs, Széles Izabella, Varga István, Hoffman Mónika, Puskás Péter, Baktai Anikó, Bocskor Bíborka, Kontor Tamás, Szabó Eszter, Póka Angéla és Varga Ferenc fergeteges produkciója után a várva várt győztes, Rúzsa Magdi is színpadra lépett. A közönség minden dalt együtt énekelt vele, s a kishegyesi lány bizony nem egy marcona férfiarcra is könnyeket csalt. A műsor végén Dragin Zoran az adai Önkormányzat nevében egy tűzpiros robogót ajándékozott a Megasztárnak.
A vasárnap már a gulyásfőzés jegyében telt. Száz a szakácstudományára méltán büszke csapat nevezett be a pörköltfőző-versenyre. A bográcsok alatt délben gyújtottak tüzet, s az eredményhirdetésig szinte minden kondér kiürült. A gulyások megízlelése és értékelése héttagú, szakemberekből álló bizottság feladata volt. Csányi Sándor, a szolnoki Gulyás Fesztivál szervezője és Németh József, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Déli Régiójának elnöke véleményezte az elkészült pörkölteket. Mindketten hangsúlyozták, hogy minden versenyző fogyasztható és élvezhető gulyást készített, s hogy az idei rendezvény sokkal színvonalasabb, az étkek pedig sokkal ízletesebbek voltak a tavalyiaknál. A legjobb gulyást a felsőhegyi csapat főzte, ők jutalmul egy üszőborjút is hazavihettek. A vasárnapi belépőjegy egyúttal tombola is volt, s a szerencsés nyertes is egy borjúval gazdagodott. Vasárnap is folytatódott a lakodalmas zenekarok seregszemléje. Bemutatkozott a kikindai Regruta és a Kurunci együttes. Muzsikált a szenttamási Balázs Zoltán és zenekara csakúgy, mint a Fehér Galamb és Barna Mátyás zenekara. Az este hangulatáról pedig a péterrévei Révész, a csókai Cimbora és a kikindai Vidám fiúk együttes gondoskodott. A lakodalmas zenekarok mellet vajdasági népitánc-csoportok is szórakoztatták a résztvevőket. Többek között fellépett a temerini Csicsóka népitánc-csoport, az adai Aranykapu Művelődési Egyesület és a Vadvirág Hagyományápoló Kör.
Bognár Sándor, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy a legfőbb támogatást a Lav sörgyártól, a Hello üdítőitalgyártól, az adai kábeltelevíziótól és az adai Önkormányzattól kapták, sajnos a Pepsi és a Podravka beígért támogatása elmaradt. A Gastro-Club célja az, hogy a fesztivált vajdasági szintre emelje, ezért igyekeznek minden évben bővíteni és színvonalasabbá tenni. A szervező azt is hozzátette, hogy jövőre szeretnék, ha az Ada-napi ünnepségek keretében tarthatnák meg a versenyt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..