home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Márciusi nap, nagy vagy te
Koncz Erzsébet
2007.03.24.
LXII. évf. 12. szám
Márciusi nap, nagy vagy te

Közös éneklés - Ricz Róbert felvételeÓbecsén Márciusi nap, nagy vagy te címmel gyönyörű műsort láthatott a közönség legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Ferencz Edvin, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör alelnöke a következő szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket: ,,Valamikor is összefogtak az elődei...

Közös éneklés - Ricz Róbert felvétele

Óbecsén Márciusi nap, nagy vagy te címmel gyönyörű műsort láthatott a közönség legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Ferencz Edvin, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör alelnöke a következő szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket: ,,Valamikor is összefogtak az elődeink, és nagy dolgokat cselekedtek. A mai program szintén az összefogás eredménye, ugyanis az óbecseiek és a bácstopolyaiak közös műsorát láthatják most... A műsor irodalmi részét Vass Borsodi Borbála, a topolyai Auróra beszédművészeti műhely vezetője állította össze, történelmi megemlékezést Nagy Tibor történelemtanár, a ómoravicai iskola igazgatója tartott, az estet Kisimre Szerda Anna és Kisimre Árpád rendezte. Föllépett a topolyai Kodály Zoltán Művészeti Központ Cirkalom táncegyüttese, a Kaláris asszonykórus, az Auróra beszédművészeti műhely tagjai, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szelence népi táncegyüttese, a talpalávalót a Csalóka zenekar húzta. Az egész estét betöltő műsor során felemelő érzés volt hallgatni a Himnuszt, a forradalmi költeményeket, azután Nagy László Tűz c. versét (Kurfis Daniella, Hajvert Ákos és Egri Lívia szavaltak mély átéléssel), látni a szereplők játékát, a fergeteges táncot: az óbecsei és a topolyai kultúrkör közös produkcióját, élvezni a Nemzeti dalnak s magyar imádságunknak, Vörösmarty Mihály Szózatának a megzenésített változatát... Remek műsor volt -- Óbecse méltóképpen ünnepelt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..