home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Március idusának ünnepe Zentán
Tóth Lívia
2022.03.13.
LXXVII. évf. 10. szám
Március idusának ünnepe Zentán

A zentai Felsővárosi köztemetőben kegyeletes koszorúzásra és főhajtásra gyűltek össze az emlékezők az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc áldozatainak emléksírhelyénél, majd „Készülj hazám!” címmel ünnepi műsort tartottak a Művelődési Házban.

A temetőben az alkalmi tiszteletadás szónoka Szabó Péter, Paks város polgármestere volt. Az emléksírhelynél dr. Csige Gábor Magyarország szabadkai főkonzulátusának vezető konzulja, Hajnal Jenő az MNT elnöke, Süli János, tárca nélküli miniszter, Szabó Péter paksi polgármester és Szántó Zoltán alpolgármester, Czegledi Rudolf zentai polgármester és Szabó Dékány Zsófia, a községi képviselő-testület elnöke helyezte el a kegyelet virágait, valamint a VMMSZ, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Rákóczi Szövetség zentai ifjúsági szervezete és a Magyar Mozgalom képviselői is koszorúztak.

Közreműködött a Pöndöly asszonykórus, Nagy Rózsa szólóénekes és Galusz Áron versmondó.

Az esti műsor kezdetén Czegledi Rudolf polgármester és Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítésért felelős tárca nélküli minisztere osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel.

A nagy közönségsikert arató programban bemutatkozott a paksi Tehetség Művészeti Iskola Néptáncegyüttese, a zentai Szikra és Ispiláng Néptáncegyüttes – a táncokhoz a talpalávalót a Duhaj zenekar szolgáltatta, a szintén helyi Délibáb Magyar Művelődési Egyesület és Baráth László klarinét- és tárogatóművész.

Az ünnepi összeállítás főszervezője és támogatója a Zentai Önkormányzat és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ volt.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..