home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Március 14-e
Martinek Imre
2024.03.14.
LXXIX.. évf. 11. szám
Március 14-e

Ezen a napon hunyt el 2012-ben szülővárosában, Budapesten Pintér Tamás (művésznevén: Oroszlán) magyar kaszkadőr, öttusaedző, vívószakedző.


Budapest, Belváros-Lipótváros — 2023. július 18.

1941. december 12-én látta meg a napvilágot.  A sokoldalú sportember évtizedeken át akrobatikát, gimnasztikát, vívást és lovaglást tanított a növendékeknek, majd egyetemi docensként innen is vonult nyugdíjba. Érdemei elismeréseként Belváros-Lipótváros díszpolgára és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt tulajdonosa, majd posztumusz a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje lett. Számos filmben és színházi előadásban dolgozott. Négyszázadik filmszereplése után felterjesztették a kaszkadőrök Oscar-díjára. (Külső hivatkozás: Wikipédia)

S hogy mekkora kihívással/rizikóval jár(t) a kaszkadőri (el)hivatás? Nos, e kérdésre talán leghitelesebben az alábbi filmkockákból kaphatunk választ.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..