home 2024. április 14., Tibor napja
Online előfizetés
Március 14-e
Martinek Imre
2023.03.14.
LXXVIII. évf. 10. szám
Március 14-e

Ezen a napon született 1901-ben Nyitraújlakon gróf galántai Esterházy János, Csehszlovákia legjelentősebb magyar mártír politikusa.


Eger, Szent Antal-templom — 2021. július 27.

Bátran védelmezte az Isten adta jogokat, az igazságot, az emberi méltóságot és az igazságosságot. Megjárta ő is a gulagot, visszatérte után viszont életfogytiglani börtönre ítéltetett. Börtönéletét az evangélium példájára épülő imádságos lelkület, az Eucharistiában jelen lévő Jézus iránti szeretet, valamint Mária és a szentek tisztelete töltötte ki. Élete végéig imádkozott üldözőiért és a nemzetek közötti megbékélésért. A szükséges orvosi kezeléstől megfosztva, súlyos szenvedések között, 1957. március 8-án halt meg a mírovi politikai börtönben.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..