home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Már megint a régi nóta?
2006.06.14.
LXI. évf. 24. szám

Információink szerint rendőrök járják a zentai háztömböket, és arra szólítják fel a házfelügyelőket, hogy írják össze a lakások tulajdonosainak, az üres lakásokénak és a bérlőkének a névsorát. Aggasztó jel, hogy mindehhez az emberek születési dátumának és egyéb személyes adatainak a feljegyzését is...

Információink szerint rendőrök járják a zentai háztömböket, és arra szólítják fel a házfelügyelőket, hogy írják össze a lakások tulajdonosainak, az üres lakásokénak és a bérlőkének a névsorát. Aggasztó jel, hogy mindehhez az emberek születési dátumának és egyéb személyes adatainak a feljegyzését is megkövetelik.
Nemrég vált el Montenegró Szerbiától, és máris arra számítanak, hogy érkeznek a menekültek? Vagy máshonnan érkeznek az újabb bevándorlók? Kellenek az üres lakások? Már megint Zenta a célpont? Talán még mindig túl nagy a magyar lakosság aránya? Vajon mely községekben folyik ugyanilyen összeírás?
Rengeteg a kérdés, hiszen az államhatalom már megint suba alatt intézi a dolgait. Ahogyan hallottuk, a házfelügyelőknek nem adnak végzést, hivatalos írást a kezükbe, csak szóban parancsolgatnak és félemlítik meg őket. Vajon mire kellenek a begyűjtendő adatok?
Ne csodálkozzon a szerb állam a heves reakciónkon. Félünk, mert nemegyszer viselkedtek velünk szemben ellenségesen, kijátszották a bizalmunkat. Már sokszor írták össze, fényképezték le a házainkat, és annak mindig erőszakos betelepítés lett a vége. Annak idején a menekültek azzal a hittel hagyták el horvátországi, boszniai vagy más területeken lévő házukat, hogy itt üres lakások várják őket. Hittek az ígéretnek, mert fényképeket is mutattak nekik, hogy azok között kedvükre válogassanak. Másodrendű polgárként viselkednek velünk szemben, aminek legkézenfekvőbb mutatója az, hogy amíg a magyar nehezen jut munkához, addig a frissen érkezettek között többszörösen kisebb a munkanélküliség.
A Magyar Polgári Szövetség tiltakozik a belügyi szervek eljárása ellen, és követeljük, hogy azonnal állítsák le az összeírást. Az állam adjon magyarázatot arra, hogy mi történik, és miért. Tegyék közzé, hogy ki adta ki a parancsot, milyen céllal, és milyen törvények alapján.
Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..