home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Már lehet pályázni az Európa Kollégium férőhelyeire
Pannon RTV
2021.08.02.
LXXVI. évf. 30. szám
Már lehet pályázni az Európa Kollégium férőhelyeire

Az elsőévesek már pályázhatnak az Európa Kollégium férőhelyeire, egészen szeptember elsejéig. A felsőbb évesek számára pedig októberben fogják kiírni a pályázatot.

A 380 férőhelyes kollégium rendkívül felszerelt, ráadásul nem csak szállást, hanem szakmai képzést is biztosít a hallgatóknak.

Az Európa Kollégium szobái szinte teljesen kiürültek július tizenötödikén. A felsőbb éves hallgatók egy része majd csak szeptemberben költözhet vissza, a többiek és az elsőévesek pedig októberben. A kollégium hatéves fennállása alatt több száz fiatalnak nyújtott már otthont az egyetemi éveik alatt. Az Európa Kollégium nem csak szállást biztosít a fiataloknak, hanem Szerbiában egyedülálló szakkollégiumi tevékenység is működik itt.

Fődi Éva nevelőtanár: „Elsőben közéleti estekre és színház-, koncert-, kiállításlátogatásokra járnak. Másod-, harmadévesen műhelyeznek, negyedévesen pedig tanfolyamokon vesznek részt.”

Szeptember elsejéig azok a hallgatók pályázhatnak akik idén felvételiztek, és iratkoztak be valamelyik újvidéki felsőoktatási intézménybe. A második pályázat, amelyre a felsőbb éves hallgatók jelentkezését várják, október folyamán lesz kiírva.

Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatója: „A feltételek ugyanazok mint a korábbi években is, tehát nem változott, az egyik alapfeltétel, hogy a diák magyar nyelven végezte az általános vagy a középiskolát, de akkor is felvételt nyerhet egy hallgató, amennyiben a Magyar Nemzeti Tanács erre kialakított bizottsága felmenti ezen feltétel alól. A Magyar Nemzeti Tanács ezt pedig abban az esetben teszi meg, hogyha a hallgató olyan önkormányzatból érkezik, ahol nem volt lehetősége magyar nyelven tanulni.”

A másik feltétel, hogy a hallgató nem ismételt évet, először írja be az adott évfolyamot. A pályázati felhívás megtalálható a Magyar Nemzeti Tanács és az Európa Kollégium honlapján. A szükséges dokumentumokat, bármelyik CMH irodában át lehet adni.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..