home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Már ilyen is van: online egyetem
(T.L.)
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám
Már ilyen is van: online egyetem

Sebastian Thrun, a Google X kutatólaboratórium vezetője évek óta egy online egyetem kiépítésén dolgozik. A Udacity nevű virtuális oktatási intézménynek immár 120 munkatársa és több mint 3 millió hallgatója van. A Udacity névből a nagy U az egyetemre utal, a szó többi része pedig az angol audacity szóból származik.

 „A Udacity számomra több mint egy vállalat, ez az én misszióm. Forradalmasítani akarom az egyetemi világot, nemcsak az USA-ban, hanem az egész világon. Az oktatási rendszert több száz éve nem újították meg. Több mint 100 országból több mint 3 millió hallgatónk van. Olyan végzettségeket kínálunk, melyeket mindenki elismer. A diákok 60 százaléka tesz sikeres vizsgát. Távol tartjuk magunkat a klasszikus egyetemek többségétől, a képzési ajánlatunkat az olyan óriáscégekkel közösen építjük ki, mint a Google és a Facebook. Ezek a vállalatok nagyon sok pénzt fektetnek be a projektumba. A kezdeményezésünket nagyon jól fogadták, a végzettség sok helyen egyenértékű egy egyetemi diplomával” — emelte ki Sebastian Thrun.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..