home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Már augusztusban megérkezhet az újabb járványhullám?
Szerbiai RTV
2021.07.13.
LXXVI. évf. 27. szám
Már augusztusban megérkezhet az újabb járványhullám?

A koronavírus-járvány újabb hulláma várható Szerbiában, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek száma - figyelmeztetnek az epidemiológusok. A járványügyi szakemberek aggódnak, mivel mint mondják, az oltakozás stagnál az országban.

A járvány kezdete óta Szerbiában összesen 717 667 fertőzöttet regisztráltak, több mint hétezren pedig életüket vesztették a kór miatt.

Dr. Radmilo Janković, a niši Egyetemi Klinikai Központ igazgatóhelyettese a Szerbiai RTV vendégeként azt mondta, Szerbia a régió, sőt Európa vezető országává vált, ahol az oltottak száma a legalacsonyabb. Ennek pedig szeptemberben meglesz a böjtje, lehet, hogy már augusztusban - tette hozzá.

Dr. Milanko Šekler virológus a harmadik védőoltás engedélyeztetését is javasolta. Mint mondta, szükség lenne rá az oltottak, de bizonyítottan inaktívak esetében, mivel vannak emberek, főként az idősebb korosztályból és a férfiak köréből, akiknél nem alakultak ki antitestek még a második dózis felvétele után sem. Šekler szerint akár kombinálni is lehetne a védőoltásokat annak érdekében, hogy még erősebb és hosszantartóbb védelmet nyújtson.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..