home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Manós dobozok nem csak ünnepre
Barát Kinga
2023.01.07.
LXXVIII. évf. 1. szám
Manós dobozok nem csak ünnepre

A karácsonynak már vége, az új esztendő is beköszöntött, az ünnepi hangulat azonban még sokunknál megmaradt. Biztos vagyok benne, hogy nem csak én éreztem úgy, hogy nehezen tudok visszatérni a szürke hétköznapokba az ünnepi pompa, légkör, illatok, ételek, fények varázsa után. Főleg, hogy hetekig, hónapokig készültünk rá, majd néhány nap után vége szakadt az egésznek.

Nos, nem kell hogy vége legyen, aki hasonlóan érez, mint én, az átélheti a karácsonyi vagy egyszerűen csak az ünnepi hangulatot januárban, sőt a következő hónapokban is ezzel a hangulatos dekorációval. Ezekből a cuki kis manókból egyébként sosem elég. Feldobnak minden díszítést, tehetjük őket koszorúra, ajtókopogtatóra, ikebanára, karácsonyfára, de még önmagukban is megállják a helyüket. Valahányszor rájuk nézünk, mosolyt csalnak az arcunkra, annyira vidámak.

Én legutóbb dobozok tetejére helyeztem őket, mert azt gondolom, ez egyszerre dekoratív és hasznos. Szép dísze lehet egy ilyen doboz például a nappalinak, ahol egyébként is a legtöbb időt tölti az ember, és ahol a vendégek is megcsodálhatják. És az sem mellékes, hogy tárolni is lehet benne, elrejteni valamit. Mert hát kinek jutna eszébe bármit is egy dekorációban keresni?

Az elkészítésében nincs semmiféle nehézség, mindössze egy kis ügyesség, kreativitás és néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá.

Hozzávalók:

Mindenekelőtt kell hozzá egy manó vagy egy manópár, melyet természetesen mi magunk varrunk meg, hiszen ügyesek vagyunk. Hogy miből? Az újrahasznosítás jegyében régi zokniból, megunt pulóverből, sálból és hasonló holmikból. A haja fonálból, a szakálla műszőrméből, kinőtt kabát szőrmés gallérjából készülhet. Erről bővebben egy korábbi írásomban olvashatnak az érdeklődők: https://www.hetnap.rs/cikk/Karacsonyi-mano-zoknibol-33771.html

A tetszőleges méretű dobozt az erre szakosodott, a kreatív munkához szükséges kellékeket kínáló üzletben vásároljuk meg. 

Keressünk szalagokat, karácsonyi gömböket, valamint néhány szárított narancsszelet, egy kevés műfenyőág, fahéjrúd is legyen kéznél, és vegyük elő a ragasztópisztolyunkat. De a felsoroltak mellett mindenféle más dekorálóelemet is használhatunk, mely szerintünk jól mutathat rajta, és illik a kompozícióhoz.

Ezután gondosan tervezzük meg a kinézetét, hogy mit hova szeretnénk helyezni a doboz fedelén, és ragasztópisztollyal rögzítsük. Ilyen egyszerű az egész!

Ha a dobozt megtöltjük finomságokkal, ajándéknak is kiváló lehet.

A fotókon karácsonyi hangulatban született manók és dobozok láthatóak, de ha máskor szeretnénk valakit meglepni vele, akkor a színvilágában és a díszek kiválasztásában is alkalmazkodjunk az évszakhoz. Tavasszal tehetünk rá virágokat, zöld leveleket, katicabogarat, ősszel sárga és piros leveleket, gombát, makkot, gesztenyét… A felsorolást és a további ötletelést mindenkinek a fantáziájára bízom.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..