home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Malomfesztivál — Oromi öröm a malomnál
Összeállította: Szerda Zsófi
2015.08.10.
LXX. évf. 31. szám
Malomfesztivál — Oromi öröm a malomnál

Majmolj, malmolj, habzsolj! Oromi öröm! Kortárs művészeti fesztivál augusztus végén kicsiknek és nagyoknak Don Quijote ajánlásával. Bálnák is jöhetnek. Mert mindenkinek ott a helye!

  Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző, Szerda Zsófi adatlapját is:
 

A programáradatból kiemeljük:

FOTÓS WORKSHOP — A MALOM SARKÁBÓL (augusztus 18-ától 20-áig)

A malom sarka egy létező s mégsem létező valami. A körben a sarok. Archív felvételek a Malomról és Oromról. Régi képek a nagymama fotóalbumából, sötét sarkokból, padlásokról. Ez a kiindulópont. Fotóval, hanggal, videóval pedig megpróbálják a mai korban érvényessé tenni a régi képek üzenetét. Nem nosztalgia! Továbbgondolás! Mert 2148-ban is lesz Malomfesztivál. A workshopot Pettendi Szabó Péter fotós vezeti, aki szabadidejében a repceföldek királya, egy új bolygó felfedezője s az avatógép feltalálója.

MALOMSZÉPÍTŐ TÁBOR (augusztus 17-étől 21-éig)

Döme László okleveles építészmérnök és Oláh Dóra tervezőgrafikus művész, a Malomfesztivál dizájnerangyala vezetésével újjávarázsolódik a malom és környéke. Ha szeretsz arrébb tenni, megmozgatni dolgokat, fúrni, faragni, festeni, kötni, odacsomózni, egy kicsit meglazítani, egy alkotói folyamat részese lenni, látni, ahogy kezednek, tudásodnak köszönhetően kialakul valami maradandó, akkor jelentkezz a Malomfesztivál Malomszépítő Táborába, melyben tájrendezési feladatokat kell elvégezni. A cél, hogy Orom és a malom környéke szépüljön, fejlődjön. Nemcsak te fogsz építeni, hanem te is épülni, fejlődni fogsz. A környezetbarát gondolkodásmódra alapozva főleg újrahasznosított anyagok lesznek felhasználva.

SALSÁVAL A KONYHÁBAN (augusztus 21-étől 22-éig)

Hogy éhen ne maradjunk, és a pljeskavicán kívül a vegán konyha rejtelmeiben is elmerülhessünk, itt lesz a Food for Mood konyhástul, lábosostul, zöldségestül, fűszerestül, és nem csak kóstolni szabad, a bátrabbak kötényt köthetnek, és Salsa Angéla segítségével új receptekkel bővíthetik kis füzetüket. „Abban hiszek, hogy az egészségünk elsősorban a tudattól függ, de azért nem árt megtámogatni helyes táplálkozással. Hiszek abban, hogy minden össze van kapcsolódva, ezáltal ki is hat egymásra: test, lélek, szellem kéz a kézben járnak, s egyaránt fontosak a harmóniához” (Salsa Angi).

ÖNISMERETI PSZICHODRÁMA WORKSHOP (augusztus 22-e, 11—15 óra)

A pszichodráma egy olyan csoportos pszichoterápia, amelynek során — akciós drámatechnikákat alkalmazva — az emberek közötti kapcsolatokat és az egyén lelki világát vizsgáljuk meg azzal a céllal, hogy növeljük a részvevők spontaneitását, kreativitását és a változásra való képességét. A pszichodráma a többi közt abban segít, hogy növelhesd önbizalmad, fejleszthesd a kommunikációs és a konfliktuskezelési készségeidet, hogy az érzelmeidet megfelelő módon fejezhesd ki, és még sok másban. A csoportvezető Telečki Boris pszichológus, aki pszichodrámáspszichoterápia-képzésen vesz részt, munkáját szupervízió alatt végzi a RAIP keretében.

MALOM SLAM — regionális slam poetry bajnokság a Malomfesztiválon

Augusztus 21-én, pénteken lesz megrendezve az első MalomSlam regionális slam poetry verseny. A központi téma a Város vs. vidék. Várunk mindenkit, aki előadná a szövegét/versét/mondókáját a város-vidék ellentétről/különbségről/egyezésről. Jelentkezni a malomslam@gmail.com e-mail címen lehet legkésőbb augusztus 16-án éjfélig. Az első húsz jelentkező után a többiek várólistára kerülnek. Nevezési díj NINCS. Egy versenyző három percet kap, hogy előadja a szövegét.  A fellépőket öttagú zsűri pontozza.

S MI VÁR MÉG RÁD?

Koncertek (www.malomfesztival.com/zenei-program/), egy ötcsillagos medence tusolókkal, sátorhely az ott aludni vágyóknak, a malom minden este díszbe öltözik, hiszen fényfestők rajzolják rá meséiket, kipróbálhatod, mit tudsz vagy mit nem tudsz a Quiznighton, lesz színházi előadás is, mégpedig Temesvárról a Kifordulás, és ha nincs kedved senkivel beszélgetni, megnézhetsz néhány mediawave-es filmet vagy csereberélhetsz dolgokat a Csere-bere placcon. A művészeti táborokról a wemsical.serbia@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni. Friss infók: www.malomfesztival.com, www.facebook.com/malomfesztival.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..